"Игрите на глада-2: Възпламеняване" взе три награди, "Вълкът от Уолстрийт" и "Семейство Милър" с по две. Ето победителите във всички категории

Тазгодишните кинонагради на MTV бяха раздадени в 17  категории на церемония в холивудския "Нокиа тиътър" с водещ Конан О'Брайън.

Фотогалерия: Кинонаградите на MTV миналата година

Поредицата "Игрите на глада" триумфира с най-важните отличия - продължението "Възпламеняване" стана филм на годината, а Дженифър Лорънс и Джош Хътчърсън победиха при актьорските номинации.

"Вълкът от Уолстрийт" донесе отличия на Леонардо ДиКаприо (в категорията #WTF moment - за сцената с ламборгинито) и Джона Хил (за най-добро комедийно превъплъщение).

Две статуетки с формата на кофа пуканки получи и комедията "Семейство Милър".

Младият Уил Полтър, който вече има награда БАФТА за изгряваща звезда, си тръгна от церемонията с отличията за актьорски пробив и най-добра екранна целувка - споделена с партньорките му във филма Ема Робъртс и Дженифър Анистън.

Статуетката за най-ефектен екранен бой прие - и от името на колежката си Еванджелин Лили - Орландо Блум. Двамата бяха отличени за екшън сцените си в ролята на елфите Леголас и Тауриел, които водят битка с пълчища орки в "Хобит-2: Пущинакът на Смог".

Благодарностите му бяха най-вече към онези знайни и незнайни актьори и статисти, които се превъплъщават в страховитите фентъзи злодеи под убийствено количество грим.

Многократните сблъсъци на Брад Пит със зомбита в "Z-та Световна война" му донесоха приз в категорията за най-добро подплашено изпълнение (Scared-as-s**t performance).

Герой номер 1 е Хенри Кавил в ролята на Кларк Кент / Супермен в "Човек от стомана".

Виж още: Супермен изгуби червените си шорти

Наградата за филмов злодей бе присъдена на дама - Мила Кунис, в ролята на Теодора от "Оз: Великият и могъщият", която се превръща в Злата вещица на Запада, след като изживява любовно разочарование.

Фотогалерия: Филмовите вещици - добри, зли, секси

Най-добрият екранен тандем категорично е в "Бързи и яростни-6". Вин Дизел и загиналият нелепо в края на миналата година Пол Уокър. 

Видео: Пол Уокър във всичките си "Бързи и яростни"

Двамата трябва да си партнират и в следващия филм от поредицата, като покойният актьор ще се появи на екран в комбинация от вече заснет материал, дубльори и компютърни ефекти. 

Най-сполучливата екранна трансформация е постигнал Джаред Лето в "Клубът на купувачите от Далас" - ролята, която му донесе "Оскар" за поддържащ актьор и куп други награди.

Виж още: Неузнаваем!

Статуетката от MTV на сцената му в "Нокиа тиътър" му връчи другият носител на "Оскар" за поддържаща роля - Лупита Нионго от "12 години в робство", която известно време бе спрягана и за негова интимна приятелка.

Снимка: MTV / Getty Images

Любимият филмов персонаж, избран от зрителите на MTV с 20 млн. гласа, е тийнейджърката Беатрис Прайър, или просто Трис от "Дивергенти", в която се превъплъщава Шайлин Удли.

Екранизацията по едноименния първи роман от трилогията на Вероника Рот излезе по екраните през март.

Зак Ефрон бе разсъблечен на сцената, докато получаваше наградата за най-добро изпълнение в категорията "Гол до кръста" - за романтичната комедия That Awkward Moment.

Актьорът демонстрира атлетична физика и в друг свой нов филм - "Да разлаем съседите", който излиза по кината у нас едновременно със световната си премиера, от 9 май.

Снимка: MTV / Getty Images

Награда имаше дори за Риана, отличена за най-добра епизодична поява като гост-звезда за участието си в апокалиптичната комедия "Това е краят", където играе себе си. Тя излезе на сцената и за изпълнението на Еминем и съвместния им хит The Monster.

Певицата отново блесна и на червения килим, където носеше рокля тип "халат" от сатен по дизайн на Уляна Сергеенко, под която смело показваше голите си крака.

Снимка: MTV / FilmMagic