Зам.-председателката Рада Коджабашева обяви във "Фейсбук", че напуска партията

Още една оставка в "България без цензура". Зам.-председателят на партията "България без цензура" (ББЦ) Рада Коджабашева е поредната, която изоставя Николай Бареков. Тя обяви решението си да го напусне чрез профила си във "Фейсбук".

Коджабашева уточнява обаче, че е подала оставка още на 15 декември, но е изчакала коледните и новогодишните празници, за да го съобщи.

Ето какво написа в профила си в социалната мрежа Коджабашева:

"Скъпи познати и непознати фейсбук приятели ,

Честита Новата 2015 Година ! Желая на всички здраве и радост. Радвайте се на всичко за да неглижираме негативизма и манипулирания страх.

На 15.12.2014 година връчих на г-н Бареков заявлението си за напускане на ПП ББЦ и искам да ви информирам за това. (От уважение към Коледните и Новогодишни празници изчаках до днес.)

Искам да пожелая на всички, които се занимават с политика и управление на хора да овладеят поне три неща – да са точни на срещите, да изпълняват обещанията си и да уважават партньорите си.

Ще продължа да защитавам моите политически идеи, в които вярвам, че ще променят разговора в България от “Хип – хопът ми е по- добър от хип – хопа ти” към задълбочени консултации и реални действия за възстановяване самочувствието и мощта на Българската държава и народ.

Бъдете здрави и щастливи, и Бог да пази България и българския народ!"

"Мишките напускат кораба"

Това е поредната оставка в партията на Николай Бареков, след като в края на миналата година четирима депутати от "България без цензура" - Стефан Кенов, Георги Ковачев, Борислав Иглев и Христо Тодоров, напуснаха партията с официална декларация, отказвайки се от всички постове и позиции, които са заемали.

Официалната причина за напускането беше, че лидерът на ББЦ води лични битки с помощта на партията. Преди тях "кораба" напусна и Росен Петров, който беше сред най-приближените на Николай Бареков. Той си тръгна както от партията, така и от парламентарната група.

Самият Бареков подаде оставка като председател на председателския съвет на Коалиция от партии ББЦ, която се яви на парламентарните избори и сформира парламентарната група "Български демократичен център" (БДЦ). От своя страна, парламентарната група излъчи свой официален говорител, за да не може Бареков да се изказва от името на БДЦ.