Бившият водещ изрази надежда, че двамата ще могат да останат в приятелски отношения, след като той напусна ББЦ

След като в събота вечер обяви напускането си на "България без цензура", тази сутрин Росен Петров обеща пред Нова телевизия, че няма да говори срещу бившия си лидер.

Да пази честта на сина ѝ

"Ценя много майката на Николай Бареков и вчера й обещах да запазя честта му. Тя ми се обади по телефона и плачеше, разплаках се и аз. Не искам да стават скандали и самоубийствени войни", заяви Петров.

Той отказа да посочи конкретни причини за това свое решение, но заяви, че не се чувства употребен или излъган от него.

"От известно време нямам контакт с Николай Бареков и никога не съм му бил дясна ръка. Той сам си е и дясна, и лява ръка. Горе-долу знам как се е формирал неговият характер - по-екстравагантен е, егоцентричен", обясни Петров.

Не е заради парите

Бившият водещ заяви, че напускането му не е свързано със "спирането на кранчето" към "България без цензура" и нещата не опират до пари.

"Политиката е изкуство на компромиса. Например бях си поставил за цел да се подобри положението на военните инвалиди. За тази цел обаче трябваше да постигна някаква договорка със социалния министър, който е в момента. За да се гласува този закон, той трябва да се подкрепи от мнозинството. Тоест аз трябва да постигна компромис между моето желание да помогна на тази група и това другите партии да го подкрепят", коментира още Росен Петров.

"Нека си останем приятели"

Като някакво обяснение за напускането си, той изтъкна множеството скандали около партията на Бареков, които не са го карали да се чувства добре. Все пак Петров изрази надежда, че с Николай Бареков ще могат да останат в приятелски отношения.