Няколко малки неща, които ще ни доближат до успеха

Един от основните смисли на живота е да му се наслаждаваме, да правим това, което ни доставя удоволствие, и да се впускаме в разнообразни и интересни преживявания. Лошото е, че нещата не спират само дотам, ами има и задължения, които трябва да вършим, просто за да бъдем добри човешки същества, отговорни пред близките си и пред обществото, в което живеем.

Иначе казано, невинаги можем да правим това, което ни се иска. Има обаче и неща, които не е задължително да правим, но ще е много по-добре за нас самите. Това са онези неща, които повечето хора не обичат да правят, тъй като е нужно да вложат допълнителни усилия, време, нерви и т.н. Въпреки това, успехът изисква от нас да се потрудим. А това означава, че трябва да излезем извън комфортната си зона. 

Потребители на платформата за въпроси и отговори Quora дават отговори на въпроса "Кои неприятни неща всъщност ни помагат?". Ето някои от най-популярните отговори: 

Поставяйте всичко под въпрос 

Не приемайте всичко, което ви казват, за чиста монета. Интересувайте се от подробности. Бъдете честни. Не е лесно да бъдете честни във всяка ситуация. Но животът ви ще бъде много по-лесен, ако го правите. 

Ставайте много рано 

Събуждането преди изгрев ви дава време за себе си. Може да стартирате деня си на спокойствие с чаша кафе, да гледате новините, да гледате изгрева от терасата, да спортувате и да си направите закуска. 

Da posreshtnesh izgreva v planinata

Записвайте си разходите 

Пробвайте за няколко седмици да записвате всичките си разходи - от бензина до вафлата или кафето, които сте си купили между другото. Ще си дадете сметка къде и как правите неразумни разходи. 

Записвайте какво ядете 

Също както с парите - направете си дневник на храната. Ще се изумите колко захар ядете и колко малко плодове и зеленчуци. Яжте само храна, която е полезна.

Приготвяйте си сами храната

Яжте, за да се наядете, а не заради вкуса. Вафлата и чипсът няма да осигурят хранителни вещества на организма. Всички знаем, че ги ядем за удоволствие или просто за да се "залъжем", когато сме гладни, а вече е минал обядът. 

Zdravoslovna zakuska

Постигнете невъзможна цел 

Поставете си амбициозна цел и работете всеки ден за постигането ѝ. Например ако бягате по 3 км на ден в парка, поставете си цел да избягате полумаратон (21 км) за една година. И всеки ден по малко увеличавайте разстоянието. Това може да се прилага и не само за спорт. Поставете си някоя амбициозна цел в работата или в личен план, както и срок за постигането ѝ - и дерзайте. 

Съсредоточете се в усъвършенстването на само едно нещо едновременно 

Много хора имат най-добри намерения, но интересите им скачат от едно нещо на друго постоянно. Съсредоточавайте се само в едно нещо, над което да работите сериозно. 

Radostta v dushite ni che tazi sedmitsa nay setne svarshi