За онези типове приятели, които са особено важни и си заслужават

През живота си се срещаме с много хора. Някои от тях запомняме, други просто изчезват, оставяйки бегли или никакви спомени. Малко обаче са тези, които ще наречем приятели и още по-малко са тези, за чието приятелство ще си струва да се борим. 

Приятелите са много видове. Едни ще излъжат, за да те предпазят. Други винаги ще ти казват истината. Трети ще те подкрепят, когато се опитваш да постигнеш нещо, а пък някои ще те критикуват, за да се справиш възможно най-добре. Приятелите обаче са приятели. Това обаче не означава, че всяко приятелство преминава без перипетии и проблеми. За истински силните отношения обаче си заслужава да се борим и да ги запазваме.

Ето за кои приятели си заслужава да дадеш всичко от себе си и защо:

Приятелите, които винаги намират време за нас

На тях знаеш, че можеш да звъннеш и в 3 през нощта. Знаеш, че са там и ще ти направят услуга, каквато и да е. Те са хората, които дори да не си чувал от много време, знаеш, че можеш да потърсиш при нужда. И когато и да им се обадиш, просто да се видите, ще намерят време за теб. 

Приятелите, които вярват в нас

Понякога се чувстваме слаби, сами, некадърни и т.н. Понякога пък имаме щура идея, за която някой да ни каже "Ти си го решил. Действай, вярвам, че ще се справиш". Понякога просто имаме нужда от някой, който да ни потупа по рамото и да ни каже, че сме значими и че вярва в нас. Такива хора са изключително важни, тъй като от тях ние можем да почерпим кураж. 

Приятелите, с които можем да посрещнем трудностите заедно

Те са тези, които застават до нас, когато проблемите са нависнали, защото знаят, че ние бихме направили същото за тях. Това са приятелите, с които си пазим гърба. За тях знаем, че когато нещата отидат към най-зле, ще ни подкрепят и ще ни помогнат независимо прави ли сме, или не.

Приятелите, които ни утешават

Те могат да слушат и знаят как да ни дадат кураж в мъката, проблемите и гнева. Те могат да ни успокоят и да ударят едно рамо, когато ни е най-криво. Те се справят с бурите, които ни обземат, търпят гневните ни изблици или потоците от сълзи. Те са до нас, рамо, на което да поплачем, опора, на която да се облегнем, преди да продължим.

Приятелите, които ни подкрепят, когато се развиваме

Тези приятели насърчават нашия растеж, карат ни да открием потенциала си, да достигаме нови хоризонти и никога да не спираме. Те ще дадат добра идея как да се справим с конкретния проблем, ще побутнат малко, когато ни потрябва помощ, ще ни оставят да пораснем, без излишно да ни защитават. И винаги ще се зарадват на успехите ни, без да ревнуват.

Виж още: 10 + 1 неща от студентските години, които ще ни липсват

Приятелите, които ни казват истината

Когато се вземем твърде на сериозно или когато започнем да се мислим за по-голяма работа, отколкото сме, тогава имаме нужда от някой, който без много суетене да ни свали на земята и образно казано да ни бие два шамара, за да осъзнаем къде се намираме и каква е точно ситуацията. Имаме нужда от приятели, които винаги да ни казват истината, независимо колко неприятна е тя, защото на тяхната преценка ще се доверяваме най-много. С тези приятели е трудно общуването, защото егото ще ни пречи, но винаги трябва да се стараем да ги пазим.

Верните приятели, които дори отдалеч ще ни подкрепят

Това са онези приятели, които виждаме рядко, но всеки път, когато се заговорим, все едно сме се разделили едва вчера. Те вече са оставили в нас след, която не може да се заличи от времето и разстоянието. Знаем, че можем да им кажем всичко, знаем че им липсваме, както и те на нас. А когато се видим, неминуемо си наваксваме.

Виж още: От колко приятели имаме нужда

Онези приятели, които ни разбират истински

Да разбереш някой човек не е толкова лесно, колкото звучи. Може да говорим на един и същи език, но влагаме различни нюанси в думите, които използваме. Още повече, че не винаги езикът е достатъчен, за да обясни това, което мислим. Затова е и толкова трудно да намерим приятели, които да ни разбират истински, да знаят какво се случва в главата ни и защо. С тях може да сме на различно мнение по много въпроси, но изграждаме мислите си по еднакъв начин. С тези приятели просто се разбираме и сякаш можем да си предаваме съобщения чрез телепатия. С леко потръпване на устната, с секундна усмивка, с повдигане на вежда... ние вече сме провели цял разговор. 

Източник: Bulevard.bg