Тези принципа не са революционни, но пък вършат добра работа.

Има няколко златни правила, които трябва да се спазват, за да се постигнат трайни резултати при отслабването, пише Dama.bg

Пийте повече вода
Както знаете, водата е изключително важна за нас. Голям процент от тялото ни се състои от вода, а обмяната на веществата в организма ни се ускорява чрез приемането на повече течности. А колкото по-бърза е обмяната на вещества, толкова повече калории изгаряме. Ето защо трябва да приемате поне 2 литра вода на ден. По този начин стимулирате тялото си да изгаря калории, които съчетани с калориен дефицит помагат за изгаряне на повече мазнини.

Яжте повече зеленчуци
Зеленчуците са най-добрият помощник във всяка диета. Те са нискокалорични, бързо се усвояват от тялото, богати са на полезни витамини, фибри и минерали и ни засищат достатъчно, за да издържим до следващото хранене. Почти същото се отнася и за плодовете, но голяма част от тях съдържат захар и затова не е препоръчително да ги консумирате без мярка, когато сте на диета.

Виж още: Водата намалява теглото

Движете се повече
Въпреки че е възможно да сваляте килограми дори без да спортувате, ако искате да изваете хубаво и атлетично тяло, то няма да стане без спорт. Освен това чрез активния начин на живот увеличавате изгарянето на калории и следователно ще отслабнете доста по-бързо и ефективно.

Ограничете мазните и сладките храни, газираните и алкохолните напитки
За съжаление в тази графа спадат някои от любимите ни храни и напитки, които както добре знаем не са никак здравословни. Само ще отбележим, че те са източник на много "празни калории", които затормозяват организма - поглъщате калории без никаква хранителна стойност. В следствие на това, се образуват т.нар. мастни депа около ханша талията, краката...

Виж още: Пет начина да избягваме захарта и сладкото

Наспивайте се добре
Сънят е изключително важен, особено ако спортувате редовно. През това време тялото се възстановява от тежките натоварвания, на които сте го подложили. Мускулите растат, докато си почиват, и по-добър начин от съня за това няма да намерите. Осигурете си минимум 8 спокоен сън.

Хранете се по малко, но редовно
Освен че трябва да ограничите консумирането на вредни храни, то трябва да се храните и по правилен начин. Може да напълнеете дори с консумирането на здравословни храни. Затова обърнете повече внимание на това как се храните. Нека бъде по малко, но редовно - през интервал от 2-3 часа. Никога не трябва да оставате гладни. Когато почувствате глад, но не е дошло време за хранене - изпийте един фреш или хапнете малко ядки.

Виж още: Ужас! Сладкишите са виновни за бръчките!