Приказните създания в продуцирания от него Strange Magic напомнят извънземните в "Междузвездни войни"

Джордж Лукас продаде компанията си на "Дисни", а те на свой ред пренебрегнаха идеите му за продължението на "Завръщането на джедаите" и възложиха режисурата на Джей Джей Ейбрамс.

Говори се, че именно творческите различия са истинската причина за напускането на първоначално наетия сценарист - носителя на "Оскар" Майкъл Арндт ("Мис Слънчице"), защото разработвал сюжета на Лукас.

Междувременно 70-годишният създател на "Междузвездни войни", който призна, че не е гледал подгряващия трейлър на "Епизод VII: Силата се завръща", продължава да работи в "Лукасфилм" и пусна по кината в САЩ новия си проект Strange Magic.

Приказният анимационен мюзикъл, по идея на Лукас и продуциран от него, се базира на комедията от Шекспир "Сън в лятна нощ". Отзивите обаче не са възторжени, а "Ню Йорк поуст" дори определи филма като "смайващо ужасен".

"Исках да направя нещо забавно, весело, но и неочаквано. Това е история за любовта и как понякога тя възниква между двама души, които наглед никак не си подхождат. Темата - да намериш истинската красота в душата на някого, независимо от това как изглежда той", обяснява продуцентът.

Сред актьорите, които озвучават героите и пеят, са Алън Къминг и Мая Рудолф (насекомоподобния блатен крал и майка му Гризелда), Евън Рейчъл Ууд и дебютантката Мередит Ан Бул (феите принцеси Мариан и Доун), Илайджа Кели (елфа джудженце Съни), Сам Паладио (героичния, но суетен красавец Роланд), Кристин Ченует (Захарната фея) и Алфред Молина (краля на феите), а Боб Айнщайн и Питър Стормеър играят двойка гоблини.

Музикален продуцент е Мариус де Ври, който събра еклектичния саундтрак на "Мулен руж!" (2001), а сега е напълнил и Strange Magic с любими парчета от последните шест десетилетия.

Сред тях са както стари (Mickey & Sylvia, Елвис Пресли, "Дийп пърпъл"), така и съвременни хитове (Кели Кларксън, Бийонсе, Лейди Гага). Има го дори Wild Thing на "Трогс", което звучи в трейлъра!

Песните са вплетени в сюжета, но идват с такъв богат багаж, че няма начин да не дръпнат някоя струна в душата ви, обяснява режисьорът Гари Ридстром, носител на седем "Оскара" за звук и звуков монтаж.

Той е черпил вдъхновение и от ранния филм на Лукас "Американски графити" (1973), чийто саундтрак се състои от над 40 хита.

"Обичам да разказвам истории чрез музиката... Беше забавно, а и аз харесвам всякаква музика - от класика през етно и съвременни стилове", допълва създателят на "Междузвездни войни".