Итън Хоук, Майлс Телър, Джак О'Конъл и Ансел Елгорт са лицата на мъжката колекция за новия сезон

След Кристоф Валц, Бен Уишоу и Езра Милър през есен-зима 2013/2014 (фотогалерия), от "Прада" ангажираха нова порция нашумели актьори като лица на мъжкото си облекло  за пролет-лято 2015.

Пропорциите и силуетите будят спомени за 70-те години, а шевът е лайтмотив на колекцията, обясняват от италианската модна къща.

Ветеранът сред тях е Итън Хоук, който наесен навършва 45. Най-актуалните му филми са "Юношество", отличен с три награди "Златен глобус" и фаворит за "Оскар", а също така фантастичният екшън трилър Predestination.

В черно-бяло е заснет и Джак О'Конъл от биографичната драма "Несломен", режисирана от Анджелина Джоли.

Освен като Луис Замперини, 24-годишният актьор нашумя и с главната роля в драмата за Северна Ирландия "71-ва", която е номинирана за БАФТА като едно от шестте най-големи постижения на британското кино през 2014 г.

Двама актьори от "Дивергенти" и предстоящото му продължение "Бунтовници" също застават пред фотографа Крейг Макдийн, облечени в "Прада".

20-годишният Ансел Елгорт партнира на главната актриса от поредицата Шайлин Удли и в екранизацията на бестселъра "Вината в нашите звезди".

Майлс Телър, който става на 28 през февруари, напоследък гледахме в независимия "Камшичен удар", а е ангажиран и в очаквания това лято римейк на "Фантастичната четворка", където играе Рийд Ричардс/Г-н Фантастичен.