Неизвестни извършители разлепили по улиците на София обява с личните данни на гимназиална директорка

Нов случай на атака срещу училищен директор. По улиците на София се появиха десетки фалшиви обяви, че директорът на Гимназията по приложни изкуства "Св. Лука" предлага храна и подслон на бежанци. На бележките са написани личните адрес и телефон на жената, която от няколко дни живее в страх за живота си.

Съобщението започва с големи букви: "Подслон и топла храна за бежанци". И продължава с подробна информация за контакт с Лилия Балева. Посочени са двата ѝ мобилни номера и точният ѝ адрес, съобщава Нова телевизия.

Първото позвъняване идва в понеделник в 1,00 ч. след полунощ. От другата страна на линията е непознат мъжки глас.

"Говореше на развален български и от телефон, който после в полицията ми казаха, че е с румънска карта. Последваха и още обаждания. Вторият се обърна към мен по име и аз попитах: "Кой сте Вие и откъде ме познавате". И той каза: "Ами от обявата на стъклото", разказва Балева.

Тя разбира за фалшивата обява от ученици в гимназията. Те пък я видели в социалните мрежи. "Аз живея сама и е крайно неприятно домашният ми адрес да се разхожда из София", споделя директорът.

Според нея не ученици стоят зад тази постъпка. Не го допускат и самите ученици.

Случаят обаче напомня на Лилия Балева за атаката срещу нейния колега Асен Александров. Преди дни около директора на 51-о училище избухна скандал заради публикувани в мрежата негови голи снимки.

Източник: Нова телевизия