За трета поредна година страната ни е домакин на финалния кръг за сезона в Световния шампионат по мотокрос фрийстайл - Night of the Jumps

Състезанието в зала "Арена Армеец" на 14 декември може да се проследи на живо и по Тв7 от 21 ч.

За втора поредна година шампионът ще бъде избран в България, след като Либор Подмол реално загуби пред собствена публика в Чехия. В момента общо четирима състезатели имат шанс да станат шампиони в София.

Чехът Подмол вече не води в класирането. С една точка пред него е Давид Риналдо (Франция), трети е Изо Брайс (Франция), а четвърти - Микаел Мелеро (Испания), който записа първата си победа в Night of the Jumps на 8 ноември в Либерец, Чехия.

В голямата игра на Night of the Jumps след немалка пауза се завръща и Реми Бизоар (Франция), който в София винаги е бил сред любимците на публиката. Миналата година той остана втори, но си бе осигурил титлата, трета в кариерата му, още преди старта в София.

В Grand Prix Bulgaria 2013 участват и няколко нови за българската публика имена. Сред тях се откроява името на един от 10-те най-добри състезателите във фристайла - Дани Торес от Испания, трикратен победител в Madrid X-Fighters и бронзов медалист от Х-Games през 2011 г.

Друго интересно ново име в листата за София е германският състезател Кай Хаасе, който успя да подобри рекорда на Масимо Бианкончини от Италия (7,80 метра) в състезанието MAXXIS Висок скок. В шоуто в София се очаква да вземат участие още Роб Аделберг (Австралия) и Джеймс Картър (САЩ).

Традиционно един късметлия от публиката ще си замине от зала "Арена Армеец" с нов автомобил Great Wall, като тази година моделът, предоставен от "Литекс моторс", е Hover 6. Всички закупени билети за шоуто (от 30 до 80 лв.) участват в томболата за автомобила.

Вратите на залата отварят в 17, а официалното откриване е от 19 ч.