Българският музикант участва в пет песни на Rated X; записа и парче с актьора Бен Крос

Американската супергрупа Rated X издава едноименния си албум на 7 ноември, а в пет от песните звучи и китарата на българин - музиканта и продуцент Николо Коцев.

Поканата към него отправили някои от най-големите имена на американската хардрок сцена, сред които бившият фронтмен на "Рейнбоу" и "Дийп пърпъл" Джо Лин Търнър, с когото са излизали заедно на сцена в групата Brazen Abbot.

В състава на Rated X са още барабанистът Кармайн Апис ("Ванила фъдж"), басистът Тони Франклин ("Уайтснейк) и китаристът Карл Кокрън (Ace Frehley).

Албумът включва 12 парчета, а участието на Николо Коцев като китарист е в Maybe Tonight, Peace Of Mind, Our Love Is Not Over, Stranger In Us All и Don't Cry No More.

У нас албумът се издава от "Рива саунд".

Междувременно Николо Коцев записа и съвместно парче с Бен Крос. Актьорът от филми като "Огнените колесници" (1981) и "Стар трек" (2009) е автор на текста, а българинът - на музиката и аранжимента.

Освен Бен Крос, с вокалите си в A Fistful Of Paradise участва и Надежда Георгиева от народния хор "Космическите гласове на България".

Актьорът се снима в популярния американски сериал "Банши, Пенсилвания" и се вдъхновил да напише песен за саундтрака му.

Николо Коцев е известен със своята рокопера "Нострадамус" (2001), в която се включиха Глен Хюз, Джо Лин Търнър, Алана Майлс и др.

През 90-те той печели няколко награди в международни конкурси, организирани от сп. "Гитар плейър", а в продължение на девет години е музикален директор на групата на вече покойния Робин Гиб от "Би Джийс".

През 2011 г. Коцев създава група "Кикимора", която е вярна на корените на класическия рок, твори на български и реализира мащабни проекти със симфонични оркестри и хорове.