История за детски мечти, въображение и самолети

От няколко години Turkish airlines има сериозни попадения в рекламите си. Компанията не щади средства и в клиповете участваха футболистите на ключови отбори, като дори Димитър Бербатов се повява в тях.

Последната им реклама обаче успява да спечели симпатии, както в Турция, така и по света и най-вече сред гилдията на рекламните специалисти. Ключовото в клипа е историята, която наистина успява да трогне.

Рекламата разказва историята на три момченца и едно момиченце, които си играят в бедно село в Анадола, за желанието да се докоснат до всички тези самолети, пътуващи за Истанбул - място на мечти и фантазии за децата и за опитите мечтите да се изпълнят.

Виж още: Най-важното секси видео, правено някога

Автор на затрогващата реклама е агенцията Lowe в Истанбул, а режисьор е Бахадир Караташ, който работи в турското филмово студио Filmpark. Заложеното послание на клипа е, че компанията ще изпълни ангажимента си да лети из цяла Турция.

Агенцията не е използвала актьори. Спотът с децата е заснет в естествената им среда в рамките на три месеца, посочва campaignlive.co.uk.