Началото му е близо месец след началото на астрономическата зима

След обилния снеговалеж в събота, когато беше отбелязан световният ден на снега, ски-сезонът на Витоша започва - близо месец след настъпването на астрономическата зима. Сред причините за забавения старт е и кражбата на кабели по Коледа на част от оръдията за технологичен сняг, обяснява в. "Стандарт".

Любимата писта на софиянци - "Витошко лале", започва работа от 18,30 ч. днес, съобщили за изданието от "Витоша ски". Заради създалите се отлични снежни условия официалното откриване на сезона беше изтеглено с ден по-рано. Температурите там в обедните часове на понеделника се движеха около минус 10 градуса, а на Черни връх -18 се усещаха като -24.

Особено внимание заслужава факта, че цените на картите и билетите остават непроменени и с включена планинска застраховка, независимо че цената на тока е увеличена с близо 20%, допълват от "Витоша ски".

Виж още: Криза за сняг удари Европа

От дружеството са категорични, че при благоприятни климатични условия през целия сезон ще работят пистата "Витошко лале" и другите скиорски трасета. За дневното и вечерното каране е осигурена непрекъсната работа и на "Алпийския бар".

Гардеробите на "Витоша ски" АД са заредени с ново, съвременно оборудване - както за скиори, така и за сноубордисти. Дружеството предлага и услугите на висококвалифицирани ски-учители за всички възрасти. Ползването им осигурява и отстъпка от цената на лифт-картата.

Ежедневно през целия зимен сезон работят три лифта: кабинковия от Симеоново до хижа "Алеко" (от 8,30 до 16,30 ч, с последно качване от начална станция в 15,30 ч.), лифт "Витошко лале 1" (от 9 до 16 ч., а за нощно каране от 18,30 до 22 ч.) и "Витошко лале 2" (от 9 до 15,45 ч.)

Единната карта важи за всички съоръжения с изключение на лифтовете "Драгалевци-Голи връх" и "Ветровала".

Светещо електрическо табло над входа на кметството на площада в квартал Драгалевци също предоставя актуална информация за скиорите. Надписът там индикира и кога пистата "Витошко лале" не работи, така че преди да потеглите, особено за вечерното каране, погледнете към таблото, предупреждават от "Витоша ски".

Източник: в. Стандарт; "Витоша ски"