Констатацията е на топадвокатка, според която изневярата не е основен мотив за развод у нас, а е резултат от разрива между партньорите

Колкото са по-интелигентни хората, толкова по-просташки се разделят, констатира адвокат Искра Онцова в интервю пред Би Ти Ви по повод новия сезон на риалити поредицата "Истински истории", посветена на разводите.

Според наблюденията на адвокат Райна Аврамова обаче във всяка прослойка на обществото има интелигентно развеждащи се хора, и такива, които стигат до крайности.

Що се отнася до това в коя прослойка на обществото има повече разводи, двете юристки се обединиха около твърдението, че повече се развеждат хората от средната класа, а по-богатите остават заедно заради финансови съображения.

Според статистиката у нас близо 50% от семействата са разведени и именно по тази причина много от зрителите щели да се припознаят в отделните казуси.

Виж още: Кои професии най-често водят до развод

Във всяка история има нещо уникално, но в най-общ план "Истински истории: Разводи" ще покаже на зрителите как да реагират и какъв вид помощ да потърсят при определени ситуации, обяснява адвокат Аврамова.

Друга тъжна статистика у нас според нейната практика е, че в близо 70% от развеждащите се семейства използват децата за разменна монета при раздялата.  

Основният проблем за разводите у нас според адвокат Онцова е безпаричието, а следващият по значение фактор е, че в един брак единият от съпрузите се развива и израства, а другият изпада в застой.

Тази разлика в развитието на партньорите води до период, в който успелият търси нови висини, а другият се изморява да го следва. В този смисъл изневярата не е основен мотив за развод у нас, а е резултат от семейния разрив.

Виж още: Църковен развод при лош секс или венерически болести

Източник: Би Ти Ви