Разтрогването на брак в очите на църквата струва най-често между 20 и 30 лв.

Някои може да не знаят, но освен църковен брак, съществува и нещото, наречено църковен развод - църквата анулира църковния брак между двама души срещу някаква сума и при изпълени определени условия. Без такъв развод човек не би могъл да се венчае повторно в храм.

Вече в тези условия вече се включват и проблемите в секса, както и венерическите болести.

Според духовниците, за да има църковен развод е достатъчно само жената да пренощува извън дома си без уважителна причина и без знанието на мъжа си. 

По данни на Софийската митрополия само за летните месеци са постъпили над 30 молби за църковни раздели. За сравнение в останалите епархии в страната тази бройка се постига за цяла година, пише в. "Телеграф". 

Таксите за развод варират от 20 до 30 лв., като нужните документи за разтрогването са решение от съда за влязъл в сила развод, акт от венчавката, молба и бележка за платена тарифа. 

Виж още: Руската църква възстановява деня на трезвеността

Освен това желаещите да разтрогнат брака си и в очите на църквата трябва да отидат в епархията, в която са се венчали.

Според източници на изданието от църковните среди, имало и случаи и свещеници, хванати в изневяра, но при тях този грях се разминавал само с мъмрене от владиката, защото в противен случай трябва да се разделят с расото. 

Източник: в. "Телеграф"