Любимите черно-бели животинки не живеят само на Антарктида

Искаш ли да изпиташ нещо по-различно през тази коледна ваканция? Какво ще кажеш за едно пътешествие на юг и за среща с група пингвини? Въпреки че можеш да ги видиш и в повечето зоопаркове, има страни, където могат да се наблюдават на свобода, при това без да правиш компания на проф. Пимпирев на най-студения континент.

Ушуая (Аржентина)

В най-южните части на Аржентина, недалеч от Антарктида, се намира град Ушуая, разположен на протока Бийгъл в Огнена земя. През лятото температурите се покачват максимум до 14°C, прекрасни условия за нашествие на пингвини. Нелетящите птици могат да се наблюдават целодневно.

Трелеу (Аржентина)

Град Трелеу, който е разположен в центъра на страната, отчита средни температури от 20 градуса. Недалеч от него има пясъчни плажове и плажни комплекси. Пингвините щъкат по пясъка, изглежда се радват на туристите и често се доближават до тях.

Дънидин (Нова Зеландия)

Дънидин (или както го произнасят новозеландците - Дънийдън) се намира в южните части на страната и предлага незабравимо изживяване със симпатичните птици. Това е най-известното място, където може да се наблюдава видът великолепен (наричан още жълтоок) пингвин. Градчето е тихо и спокойно, а туристите могат да се радват на пингвините дори от хотелската си стая.

Остров Филип (Австралия)

На остров Филип има голяма популация на т.нар. малък пингвин, който, както може би вече се досещаш, е най-малкият вид пингвин. Островът се намира на 140 км от Мелбърн. Свързан е с град Сан Ремо на континента чрез 640-метров мост.

Галапагоски острови (Еквадор)

Прочутите с уиникалните си животински видове острови се намират от двете страни на екватора - наглед доста странно място за пингвини. Галапагоският пингвин обаче се чувства много добре тук, заради студените и богати на храна води на антарктическо Хумболтово течение, което минава покрай островите. Да се добереш до Галапагос не е никак лесна работа (само на два от островите кацат самолети), а и ще се сблъскаш с доста ограничения за това къде, как и колко дълго можеш да останеш, но пътуването определено си заслужава. Всичко това се прави с цел да се запази максимално непокътната природата, така че не си и помисляй да пипаш някой от пингвините... или което и да е друго животно.

Източник: Venere.com