Какво ще кажете, ако Ви издадем тайната, че в гардероба си можете да имате само 10 неща, с които да се обличате всеки ден от глава до пети стилно и по различен начин? Звучи Ви невъзможно?

Тайната се казва „Капсулен гардероб“ и е най-актуалната тенденция за обличане, с която харчите по-малко, носите всичко, което имате в гардероба си и изглеждате винаги стилно! Ето откъде да започнете и как изглежда перфектният капсулен гардероб!

Какво е Капсулен гардероб и какви са предимствата?

Идеята за минимализъм вече ни накара да подредим домовете си и сега ни кара да почистим и гардеробите си. Целта - да се концентрирате само върху един основен набор от облекла и да ги комбинирате отново и отново в различни визии. За да изглеждате модерно и стилно, изборът на дрехи, обувки и аксесоари за капсулен гардероб е от изключителна важност – те трябва да се основават на текущите модни тенденции, но все пак да запазват класическия силует и приглушените цветове, за да могат да се комбинират перфектно по между си. По този начин не само избягвате стреса от опитване на нови визи всяка сутрин, но и пестите пари. И в двата случая печелите, докато изглеждате модерно и стилно!

Откъде да започнете създаването на Капсулен гардероб?

1. Изчистете гардероба си от ненужното

Както при всяка голяма стъпка, стартирането на капсулен гардероб започва със сбогуването. За да съберете перфектния гардероб, първо трябва да анализирате това, което вече притежавате. Отворете гардероба си и се отървете от ненужните неща: дрехи, които вече не носите и които вече не стават или стилове, които сте купили, но никога не сте носили. Вероятно няма да носите нещо, което не сте носили през последната година.

2. Намерете цветовете и стила, които са най-подходящи за Вас

Тази стъпка отчасти се случва успоредно с първата, защото чрез определяне на Вашите фаворити във вече съществуващия Ви гардероб се появява и Вашият личен стил, а с него и подхождащите цветове. За композицията изберете неутрална цветова палитра, а за визията се доверете на марка, която залага на класически силуети и кройки и излъчва елегантност и стил. Можете да разгледате моделите на Morgan на https://answear.bg/m/morgan. Цветове, като черно, бяло, бежово и сиво, са идеални. Ако обичате облеклото Ви да създава настроение чрез ярки цветове, то заложете на аксесоарите, но се ограничете само до няколко, за да можете бързо да добавите доза цвят към облеклото си, без да се затрупвате с нови дрехи. Чанти Furla са добър избор както за класическа елегантна едноцветна чанта, така и за създаване на ярки акценти. Можете да се убедите сами, като разгледате вечните и никога неизлизащи от мода модели на https://answear.bg/m/furla.

3. Нови придобивки – От колко неща имате нужда в перфектния Капсулен гардероб?

След като сте решили в кои от старите си неща се чувствате най-комфортно и какво Ви липсва, за да създавате нови стилни опции, следва закупуването на нови придобивки. Обърнете внимание на качеството, защото то прави визията стилна, а дрехите – точно по мярка. Никога не забравяйте: „Купуваш евтино, купуваш два пъти!“ Освен това вече ще носите новите дрехи много по-често и по-дълго.

Вече имате някои стари любими неща, но от колко нови дрехи и аксесоари се нуждаете, за да попълните капсулния си гардероб? Идеята за капсулен гардероб присъства и в името – създавате капсули, които се комбинират една с друга. Ако изберете метод за капсулен гардероб 3-2-1, то тогава Ви трябват 3 вида горнища (тениска, риза и пуловер), 2 вида долнища (пола и дънки) и 1 връхна дреха. Те може да се състоят от много части по Ваш избор, като единственото правило е да се комбинират помежду си.

Кои са основните части, които трябва да присъстват във Вашия капсулен гардероб?

  1. Бяла тениска

  2. Бяла риза

  3. Пуловер в бежово или сиво

  4. Любими дънки с перфектна кройка

  5. Кожено яке

  6. Тренчкот

  7. Сако

  8. Суичър

  9. Сатенена пола или рокля

  10. Бели кецове

  11. Балеринки или лофъри

  12. Перфектната чанта