Как планетите влияят на физиката и на характера ни?

В душата на човек е заложен порив да определя и типологизира и категоризира. Затова са се получили и толкова много различни типове хора според психологията, според социалните навици и т.н. Самата наука за астрологията (доколкото астрологията може да бъде приемана за наука) е основана на типологизиране и категоризиране - зодиите са най-ясният пример за това. Тук предлагаме едно малко по-различно астрологическо типологизиране - според планетите:

Слънчев тип
Знаем, че слънцето не е планета. Според книгата на Николай Дойнов "Науките на първата човешка раса" Слънцето просто се използва в астрологията като символ на планетата Вулкан, която е по-малка и от Меркурий и която все още не е открита от науката.

Слънчевият тип мъже са високи, атлетични и силни. Те са родени лидери и често излъчват превъзходство. Имат силен глас с плътен тембър и когато са сред хора успяват умело да се наложат като лидери или поне да привличат вниманието към себе си. Това чувство за превъзходство, което създават около себе си често обаче им пречи да си намерят половинка. Негативна страна на този тип мъже е, че често страдат от женски дребнавости.
Жената от слънчев тип са благородни и с излъчване на истинска дама. Те имат женствено тяло с подчертани извивки, силен и звънък глас и изправена стойка. Те са самостоятелни, силни, но въпреки това търсят мъж, който да ги превъзхожда. По принцип са дружелюбни с всички, но има ли някой нещастието да бъде приет като груб, невъзпитан или глупав, ще познае острата страна на езикът им.

Лунен тип
И Луната не е планета, знаем. Въпреки това положението на Луната влияе много върху определени черти от характера ни.
Мъжете от лунен тип са с по-овални черти, леко отпуснати. При тях физическото и земното не е от особено значение. Те са изключително спокойни и могат да бъдат прекрасни компаньони. Те са прекрасни изпълнители, много лоши ръководителите.
За жените от лунен тип може да се каже почти същото като и за мъжете от този тип. Жените, които са подвластни на Луната, имат нужда от мъжка подкрепа. Те са делекатни и леко лекомислени създания, но въпреки това компанията им е желана, тъй като са прекрасни слушатели. Все пак внимавайте какво казвате пред тях, тъй като пазенето на тайни не им е силна черта.

Виж още: Мъжете и жените са от различни планети

Меркуриев тип
Мъжете и жените от Меркуриев тип са хора на ума. Телата им са жилави и често не са особено високи с мургава кожа. Природата обаче ги е дарила с ум, по-остър от бръснач и по-бърз от вятъра. Имат големи очи с форма на бадеми, дълги и прави носове и тънки устни. Не се оставяйте някой от меркуриевия тип да ви убеждава да се включите в ново начинание, освен ако не сте готови да вършите цялата скучна работа и да сте основата на начинанието. Меркуриевите типове дават идеи, но често нямат волята да ги докарват до благополучен край.

Земен тип
Хората от земен тип са здраво стъпили на земята. Те са дълбоко свързани с нея и от нея черпят силите си. Костната им структура е много плътна и за тях може да се каже, че имат едър кокaл. Чертите им са грубовати, с едни месести носове, плътни вежди, малки очи и широка челюст. Физическата им сила е голяма, но рядко ще блестят с особен интелект. Това не пречи да притежават хитрост или да налагат волята си, чрез силата на характера си. Когато обаче възприемат някого за приятел, те са верни, лоялни и готови на всичко, за да помогнат.

Венерин тип
Венера - Зорницата, една от двете най-красиви звезди на нощното небе. Мъжете и жените от типа на Венера са артистични, страстни и с уклон към красивото. Лицата са с деликатни, красиви, овални форми. Лицата са без бръчки, сякаш хората от този тип преминават безпрепятствено през живота. Имат големи, красиви очи, малки, чипи носове, плътни устни и красиви, прави зъби. Самите хора от лунен тип са меки и лесно се поддават на емоциите. Често тези хора успяват в живота не заради работа и усилия, а по-скоро заради личния си чар и като цяло трудът или волята не са сред силните им страни.

Марсов тип
Марс е бил богът на войната в римската митология и напълно естествено е марсовите хора да са поне малко войни. Те могат да оцеляват при всякакви условия. Телата им са силни и високи и често притежават една сурова красота. Лицата им са квадратни, косите гъсти и плътни, дързък и прям поглед. Челюстта е широка, а брадата къса. При жените тези черти може да са малко посмекчени. Недостатъците на този тип хора се крият във войнишката природа на самия бог Марс. Те са агресивни, не блестят с изключителна интелигентност, но могат спокойно да се оправят в живота. Иначе са самоуверени, горделиви и мнителни. Когато повярват в една идея, могат да достигнат до фанатизъм във вярата си.

Юпитеров тип
Юпитер е най-голямата планета в Слънчевата система. Той дава мащаб, големина и размах на действията. Хората от типа на Юпитер са хора на големите думи, а ако имат късмет и на големите дела. Такива са и самите хора - пищни и големи. Чертите им са овални, а тялото - едро. Типични за този тип са месестия нос (макар че може да се наблюдава и орлов нос), плътните устни, големи очи, големи и добре оформени вежди. При мъжете е възможно да оплешивеят в даден период от живота си. За жените може да се каже, че са точно пищни. В живота хората от юпитеров тип могат да се срещнат на високи постове. Те са добросъвестни и способни и напълно ги заслужават.

Виж още: Каква магия е заложена във всяка зодия

Сатурнов тип
Хората от сатурнов тип са средни на ръст със слабо, сухо и кокалесто тяло. Кожата им е тъмна, с жълтеникъв отенък. Косата им е гъста, черна, плътна и лъскава, веждите - дебели и с ъглова форма. Очите им са тъмни, а погледът, с който обхождат околните лъха на печал, разочарование и острота. Сатурн дава на хората от този тип изключителна взискателност и строгост, което проличава и на лицето на човека от сатурнов тип. При жените от сатурнов тип може да има малки мустачки в края на устата. Самата уста е широка, но устните са тънки и изразяват студенина. Хората от сатурнов тип са изключително прецизни и изпълнителни. Те са по-студени в емоциите си и трудно допускат приятели, но направят ли го, се отпускат и показват истинските си положителни страни.

Уранов тип
От хората от този тип лъха на напрегнатост. Тяхното тяло е мускулесто, без излишни мазнини, но и без излишен релеф. Техните мускули са направени за действие, не за показ. Тъмната им коса не е особено гъста и се къдри по специфичен начин. Челото не е голямо и има формата на трапец, веждите са тъмни, не много гъсти и завършват с лека извивка. Очите не са много големи и са по-често тъмни на цвят. Носът е тънък. Като цяло лицата на тези хора говорят за интелигентност. Хората от този тип са хора на действието, на бързата и аналитична мисъл. Ако при меркуриевия тип имаме бърза творческа мисъл, то при урановите хора мисълта е по-скоро математическа, изчисляваща и анализираща. Хората от типа на Уран са изключително способни, когато нещата станат сериозни и се изискват бързи и координирани действия.

Виж още: Тъмната страна на мъжете според зодията

Нептунов тип
Това са деликатни, нежни хора с бледа, тънка кожа и склонност към боледуване. Те не са физически устойчиви и може да са предпоставени към анемия. Мускулите им са меки, а тялото почти без косми. Чертите им са меки и плавни, като понякога говорят за отпуснатост. Нептуновите хора са хора на интуицията. При тях шестото чувство е силно развито, за да компенсира телесната слабост. Очите им са големи, а погледът мек и уморен. Като цяло другите ги възприемат като незаинтересовани и създадени не за този свят.

Плутонов тип
И Плутон не е планета. Вече. Въпреки това той играе ролята на такава в хороскопа и въобще при оформянето на човек, макар и влиянието му да е по-мащабно и върху цели поколения. Плутонови хора почти не се срещат. Отдалечеността на планетата ни от Плутон не позволява той да повлияе достатъчно, че да оформи определен тип хора. Тези, на които все пак е успял да повлияе, по-скоро са повлияни емоционално. За тях е типична твърда воля и усет към мистичнот, мрачното, потайното. Ако не възпитават правилно духа си, могат да станат агресивни, социопатични или да страдат от различни психични заболявания.