Могат ли любимите ни песни да заменят парацетамола?

Слушането на музика може да накара човек да се почувства по-добре, ако е болен или преживява тежки времена, смятат близо 90% от анкетираните по темата 1000 души.

Проучването е осъществено във Великобритания и логично най-популярната песен се оказва Bohemian Rhapsody.

От предложения списък с 10 песни почти 1/3 от мъжете и 1/4 от жените посочват именно роккласиката на "Куин" от 1975 г.

Предпочитаният избор при дамите обаче е Dancing Queen на АББА, също от средата на 70-те. За нея гласуват и 16% от мъжете.

Хората на възраст над 65 се ориентират повече към симфоничната музика, а младите посочват миналогодишния хит на Фарел Уилямс Happy.

Над 2/3 от анкетираните си пускат музика, когато не се чувстват добре, а 81% дори са убедени, че тя им влияе положително.

Новото проучване е осъществено по поръчка на Би Би Си. В списъка са още хитове на Боб Марли, Роби Уилямс и Майкъл Джексън, обобщава британският в. "Дейли телеграф".

Парчето на "Куин" редовно оглавява музикалните класации за най-добрите песни и клипове на всички времена, а през 2012 г. бе избрано за любим хит-сингъл на британците.

Има ли лечебна сила и българската музика? Какви песни си пускате вие в подобни ситуации? Споделете в коментарите под статията, за да съставим своя версия на горния списък.