Още един неостаряващ италиански секссимвол празнува юбилей през септември - а само преди няколко месеца засне поредната си модна кампания (видео)

"Обичаме Моника и сме работили с нея много пъти през последните 20 години. Красотата й е вечна", казва Доменико Долче, който лично засне новата й фотосесия, за червилата Classic Cream.

Там тя носи както "дяволско червено", съчетано с дантелена рокля в същия цвят, така и по-неутрални цветове.

Виж още: Знаменитости, които навършват 50 през 2014 г.

Кариерата на Моника Белучи като модел започва още в тийнейджърска възраст, а през 1994-та, много преди да изпълни заглавната роля в "Малена" (2000) на Джузепе Торнаторе, режисьорът я снима в рекламен клип за парфюмите "Долче и Габана".

Виж още: София Лорен на 80!

Друг прочут режисьор, с когото Моника е снимала реклама, е Йонас Акерлунд, нашумял с музикалните си клипове.

За "Мартини голд" той пресъздава италианския начин на живот в атмосферата на Рим, напомняща за класическия филм на Фелини "Сладък живот" - а дизайнерският тандем Долче и Габана се появява в изненадваща епизодична роля.

Фотогалерия: Добре дошли в клуба на 50-годишните

През последните сезони Моника Белучи се появяваше и в основните кампании на модната къща. Тази реклама от 2012 г., в която участва и Бианка Балти, е посветена на родствените връзки и чантата "Долче".

Накрая - кратко видео интервю, в което звездата отговаря на въпросите на свои почитатели, зададени на страниците на "Долче и Габана" в социалните мрежи.

Какво е да си италианка през XXI век? Какъв съвет би дала на младите момичета, за да имат самочувствие? Най-добрият съвет, който самата тя е получавала? Как я е променило майчинството? Кой момент от кариерата си би преживяла наново? Кой е любимият й филм? Най-красивото място, където е ходила? (Сицилия, където снима "Малена" - отговора на предишния въпрос...)