Албумът Backspace Unwind включва 10 нови парчета, написани от Анди Барлоу и Лу Роудс с няколко включвания в инструменталите от Том Трап, който е работил върху целия аранжимент при записването му в Лондон.

Дигиталната версия на албума, включваща две бонус парчета, може да се поръча онлайн от официалния канал на Lamb в iTunes Store. Едноименното

Backspace Unwind

е едно от първите парчета, записани за компилацията, и ако се заслушаш, думите някак си описват началото на този процес. Идеята е била да се загърби всичко старо и да се започне напълно начисто с нещо съвсем ново и различно. Със своето танцувално звучене песента разбива дори собствените музикални предубеждения на групата.

We Fall In Love

е първият сингъл от албума, който разказва за възможността два живота да се пресекат и да се получи т.нар. звездно приравняване. Там, както и в песните As Satellites Go By и What Makes Us Human, се разгръща космическата тема, засегната в албума.

Албумът

в крайна сметка се превръща в разказ за най-личните и емоционални човешки дълбини, в които всеки от нас е скрил истинската си същност. Backspace Unwind е от онези музикални колекции, които ще ти помогнат да чуеш и разбереш поне малко повече себе си и да повярваш в лечебната сила на музиката.

Виж още: Lamb за втори път в България