Диджей Вадим се присъединява към партито на 13 септември и ще изскочи на сцената в *Мixtape 5* веднага след страхотните Ladi 6

Денят е петък, но това определено няма да е поредният обикновен петък! И причината за това не е, защото е петък 13-ти, а защото ни чака страхотно музикални изживяване, микс от много соул, хип-хоп, грувис, фънк, реге, лирични вокали, брейк бийт, дръм енд бейс и какво ли още не, забъркан от EventEase, доказали майсторлък в нощните забавления и качествения саунд.

Към вече обявената банда от Нова Зеландия Ladi 6 се присъединява парти звярът Диджей Вадим, превърнал се в един от любимците на родната клубна сцена. Диджей Вадим идва в страната с посланието Don't be Scared (Не се страхувай), за да протестира срещу системата с музика у нас.

Експлозивният Диджей Вадим от Ninja Tunes е добре познат на българската публика. Родeн в Русия, израснал в Лондон, а понастоящем базиран в Берлин определено не признава стиловите ограничения и рамки, а смело се гмурка в музикални търсения и експерименти. Обожава добрия звук и да е зад пулта, а най-много обича да кара хората да се забавляват и едновременно с това да отправя и своите социални послания към тях. 

Последният му шести солов албум от края на 2012 г. вдъхновен от "Арабската пролет" е озаглавен Don't be Scared, "тегли" една блажна боя на стената на вече прошарения от времето хип-хоп и е посветен на протеста като инструмент за промяна на наложени и потискащи хората режими по света - напълно в тон с настроенията в страната!

Музикалната авантюра на  Вадим има над 20-годишна история, обиколил е повече от 70 държави и излизал на сцената над 2500 пъти. Репертоарът му включва хип-хоп, трип-хоп, соул, фънк, грим, реге, дъб и бас. Продуцирал е много индивидуални и съвместни албуми (Ninja Tune, Jazzfudge, Wordsound, BBE), работил е с различни музиканти, певци и групи, включително и DJ Krush, Стиви Уондър, The Roots, Принс, Public Enemy, Dilated Peoples, Kraftwerk, Sly and the family stone, Fat Freddy’s Drop, Super Furry Animals, Paul Weller и мн.др. 

Освен това е формирал и продуцирал редица групи: The Bug, The Isolationist, The Russian Percussion, One Self and The Electric. Навлизайки в света на радиопредаванията, шоуто на Вадим "Around the World in 8 Relays", което се излъчва по BBC World Service, е номинирано за наградата Sony, а новото му месечно шоу в Mixcloud.com е едно от най-големите в платформата.

Събитието на 13 септември ще стартира бандата Ladi 6, която пристига в *Мixtape 5* директно от Нова Зеландия. Каролине "Лади" Тамати и Брент Паркс ще се качат на сцената, за да ни понесат в дълбините на органичния хип-хоп и соул. Бандата има три албума зад гърба си, като последният Automatic излезе едва на 23 август, а вече покорява феновете на ъндерграунд саунда по света.

Билети "Рано Пиле" – 10/15 лв. само в магазин Яко (ул. Граф Игнатиев 43) или резервирай на 0886 33 33 67.

Стандартни билети - 15/20 лв. в Билетен Център НДК и онлайн в мрежата на "Ивентим" ("Германос", "ОМВ", "Пискадили" и др), Ticketportal.bg (Офис 1 и Booktrading) и Тixgate.com (касите на ЕasyPay)