Талантливата малка певица Крисия Тодорова и близнаците пианисти Игнатови ще представят страната ни на детската Евровизия в Малта с песента си "Планетата на децата" (видео)

След като се отказахме от участие на Евровизия 2014 през май, страната ни се завръща в детската версия на песенния конкурс, където не бе участвала от две години насам.

БНТ, която ще излъчи пряко цялата надпревара на 15 ноември, обединява сили с Би Ти Ви и изпраща като наши представители Крисия Тодорова и близнаците пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови, нашумели с изпълненията си в "Шоуто на Слави".

Триото, което вече има и страница във "Фейсбук", е подготвило песента "Планетата на децата", за чиято реализация са помогнали Слави Трифонов, Евгени Димитров-Маестрото и Ивайло Вълчев. Заедно с тях малката певица е съчинила музиката и текста, в който се говори за мечтата й Земята да бъде място без глад, страх и война, а всички хора да се превърнат в деца.

Хасан и Ибрахим акомпанират на Крисия на два рояла, а в записа участват "Ку-ку бенд" и Плевенската филхармония под диригентството на Йордан Дафов. Продуценти са "Седем-осми".

r

10-годишната певица от Разград (родена във Варна на 1 юни 2004 г.) спечели многобройни фенове в кастингите за рубриката "Запознай се с малките", когато се избираше партньорка на друг невръстен участник в предаването - г-н Андреев.

Нейните изпълнения, качени в сайтовете за видеосподеляне, са гледани хиляди пъти - включително националния химн и "Моя страна, моя България", които тя изпя на мача "Лудогорец"-"Валенсия" пред повече от 40 хил. зрители на стадион "Васил Левски".

Първото й прослушване в "Шоуто на Слави", с Listen на Бийонсе и коледна песничка,, е видяно над 5,5 млн. пъти в YouTube.

Близнаците Хасан и Ибрахим, които са също на 10, свирят на пиано от 7-годишни и предпочитат най-трудните класически пиеси. Интересът им към музиката е наследствен - техният баща Дениз Игнатов е гъдулар в ансамбъла за народни песни и танци "Шумен".

Шестчленното им семейство идва от делиорманското градче Каолиново, разказа преди време за тях в. "24 часа". Сега Хасан и Ибрахим усъвършенстват дарбата си в шуменското училище по изкуствата "Сава Доброплодни", а сестрите им Нермин и Мерлин, също близначки, са в горните класове на същото школо.

Петимата можем да изнесем 5-часов концерт, без да повторим нищо, твърди бащата пред вестника. Единствено майката Себиле не свири и не пее, но тя има отговорната задача да снима по концерти и конкурси изявите на талантливите си деца.

Записи от участията на момчетата могат да се видят в техния YouTube канал, където са качени и тв репортажи за тях. В края на септември Хасан се класира на четвърто място в 12-ия Международен Ротари конкурс в Москва.

Това е четвъртото участие на България в "детската Евровизия" (Junior Eurovision). През 2007 г. дебютирахме с вокалната група "Бон-бон", а година по-късно за първото място се бореше Кръстияна Кръстева. Последното участие на наш представител бе през 2011 г., когато Иван Иванов изпя песента "Супергерой".

Мотото на тазгодишния конкурс за детска песен е #together (Заедно). Надпреварата ще има благотворителен характер, като част от приходите отиват в полза на организацията WorldVision, която се занимава със защита на детските права по света.