От продажбата на книжки с промоционални кодове за ресторанти, театри и кина до титлата "Гари Каспаров на продажбите", Грант Лебьоф е сред топ специалистите по продажби в Обединеното кралство.

Той е един от най-търсените консултанти и лектори и тази есен ще изнесе първия си семинар в България.

Прочети кратко интервю с него, за да научиш малко повече за работата му от първа ръка. 

- Грант, би ли ни разказал малко за себе си?

- Основах бизнеса си през 2002 г., а по- късно, през 2008 г.,  го продадох. В момента имам две компании. Sticky Marketing е стратегическа консултантска компания за продажби, маркетинг и менторинг. Sticky Communication е компания, занимаваща се с дигитален маркетинг.

Голяма част от времето си прекарвам, водейки семинари на тема продажби. Също така се занимавам и с писане. Засега успешно публикувах две книги - Sales Therapy и Sticky Marketing.

- Ти си един от лидерите измежду експертите по продажби в Англия и често обикаляш света, изнасяйки лекции и семинари. Защо прие поканата за участие в семинара King of Sales в България? 

- Прекарвам голяма част от времето си пътувайки и наистина съм посетил голям брой страни. Но никога преди не съм бил в България. Семинарът е чудесна възможност за мен да опозная страната и бизнес средата там. Също така обичам да общувам с най-различни хора и да вниквам в бизнес предизвикателствата, поставени в различни среди.

- Разкажи ни малко за семинара си в София. Какво да очакват гостите? 

- Семинарът ще бъде наистина предизвикателен и ще даде възможност на посетителите да се запознаят с последните тенденции в продажбите, с новия модел на мислене и осъществяване на целите. Подходът към темата е преди всичко стратегически, за да могат участниците да използват техниките, за които ще говорим, в своята практика.

- Как са се променили продажбите през последните години? 

- За последните 15 години промените са наистина значителни и постоянни. Това се дължи на факта, че клиентът се променя. Онлайн и дигиталните технологии водят до това клиентът да има достъп до нови знания и най-важното, достъп до неимоверно голям избор. Следователно и перспективата му се променя в процеса на покупка. Няма как освен ние като експерти по продажби да вземем тези факти под сериозно внимание и да преорганизираме работата си.

- Какво означава да си специалист по продажби в днешно време? 

- Преди всичко, трябва да си добре осведомен за случващото се в тази сфера. Всъщност, това е работа далеч по-сложна, отколкото се смяташе доскоро. За да си успешен в кариера в продажбите, трябва да можеш да предизвикаш мисленето на клиента, да решиш проблемите му, да задвижиш вътрешна политика и да покажеш проницателност. Всичко това трябва да бъде добре артикулирано по лесноразбираем начин.

- Кое е най-голямото предизвикателство, пред което си се изправял в твоята работа? 

- Всяко начинание е предизвикателство. Мисля, че най-голямото предизвикателство в областта на продажбите е да поставиш под въпрос съществуващата парадигма, в която работят хората и да им покажеш нови методи и начини. Това, разбира се, невинаги е лесно, но е изключително задоволително, когато видиш резултатите, постигнати в последствие.

Повече информация за Грант Лебьоф, както и цялата програма на третото издание на King of Sales, можете да видите на сайта на събитието: kingofsales.eu