Единият диджей от германското хаус дуо гостува в София тази събота като част от Takeover партито

Кристиан Байер, едната половина на хаус дуото Âme - основатели на берлинския лейбъл Innervisions и водещи диджеи на световната електронна сцена, гостува в "Ялта" тази събота, 23 април. Разбира се, към партито в Room 2 на столичния клуб се присъединяват Любо Урсини, Валди и Филип Черников, известни като диджеите, които стоят зад концепцията Takeover.

Германските диджеи и продуценти Кристиан Байер и Франк Видеман работят съвместно под името Âme (Ам) от 2003 г. насам. Силно повлиян от Детройт, страстта си към музиката и своята силна връзка с хаус сцената, Кристиан отваря свой магазин за плочи в родния си град - германския Карлсруе, през 2001 г.

Както често се случва в тези среди, магазинът бързо се превръща в място за срещи. Двамата талантливи диджеи се запознават именно там. Две години по-късно съвместните им партита преминават в студийни сесии.

Дебюта си издават в колаборация със Sonar Kollektiv. Продукцията е оценена в ъндърграунд средите, но името им все още не е добре познато на широката публиката. Това обаче много скоро се променя завинаги.

Хитът, с който пробиват на световната електронна сцена, е Rej. Сингълът излиза през 2006 г. и представя дуото на хаус феновете по света, като в същото време става любим на някои от най-добрите клубове за електронна и денс музика.

Би било разбираемо, ако Байер и Видеман бяха продължили да търсят звученето, което им носи известност, но за Âme предзивикателството е в това да пречупиш музикалните влияния и рутината, за да създадеш нещо различно и уникално. Без да следват тенденциите, сетовете на Âme са основани върху цялата история на денс музиката и това прави тандема едни от най-търсените диджеи в световен мащаб.

Билети се продават на входа на Room 2 в деня на събитието. В клуба вече се предлагат и членски Yalta Club карти. Повече информация за привилегиите, които те дават, може да получите в официалната Фейсбук страница на клуба.

 

Източник: Yalta Club