Канадският диджей гостува на втората вечер от серията PLUSH

Тази събота, 26 март, клуб "Ялта" кани на среща с един от иноваторите на североамериканското техно - Кени Глазгоу, известен и от хаус тандема Art Department. Заедно с него зад пулта в Room 2, залата с индустриален дизайн и приглушена светлина, застава и Стефан Попов.

От "Ялта" пропомнят, че са променили политиката си за допускане в клуба. Билети за всички събития могат да се закупят само на входа, където всеки е посрещан от фейсконтрол.

На място, в клуба, вече налични са и Yalta Club карти. Притежателите на такава карта могат да се възползват от редица привилегии, например 50% отстъпка от цената на входа за партитата с гост-диджей и свободен вход за всички резидентски вечери. Информация за картите - на www.facebook.com/yaltaclub  или на имейл: [email protected].

Кени Глазгоу печели верни фенове още със старта на кариерата си през 90-те, като резидент на престижния клуб Industry. По онова време се променя и стилът му, който преминава от дийп-хаус към техно звучене.

През 2001 г. Кени издава първия си сборен запис Toronto Mix Sessions, който бързо набира популярност. Върховият момент в соловата му кариера обаче е през 2009 г., когато излиза неговият дебютен албум Taste for the Low Life, който се откроява със зашеметяващо сливане на електронните стилове.

Същата година Глазгоу става част от хаус дуото Art Department, където влиза в ролята на композитор, текстописец, диджей и вокалист. След поредица международни турнета и няколко успешни албума, през 2014 г. Art Department са номинирани за най-добри хаус диджеи на престижното ежегодно състезание в клуб Pacha, Ибиса.

Година по-късно Кени Глазогоу обявява, че напуска дуото, за да се фокусира отново върху соловата си кариера. В тази нова светлина той гостува и у нас в съботната вечер, за да демонстрира върху какво работи напоследък.

Източник: Yalta Club