Месецът, в който сме родени, също разкрива много за нашия характер.

Родените през януари са търпеливи и сдържани. Всички неприятности понасят стоически, трудно споделят съкровеното дори с най-близките. Горди са и високо ценят независимостта си. Те са решителни в постъпките си, често се държат без да се съобразяват с околните, склонни са към неоправдан риск. 

Родените през февруари са упорити, настойчиви и твърде неуравновесени. Решения вземат бързо, наистина понякога те са неправилни. За разлика от януарските хора те трудно прощават обидите, някои са злопаметни и отмъстителни. Не са склонни да си играят на благородство и великодушие, презират слабите. Прекалено са праволинейни и егоистични. По природа са кариеристи, способни са на не особено благовидни постъпки, за да постигнат целите си, умеят да манипулират хората.

Виж още: Какви проблеми ни носи ретроградният Меркурий

Родените през март са много чувствителни и впечатлителни. Трудно понасят неуспеха и затова бавно се изкачват по служебната стълба. Макар и да проявяват инат и настойчивост, това често пъти е в тяхна вреда. Те са малодушни, нерешителни. Смятат, че не им върви в живота. Ненапразно сред мартенските хора има много неудачници и завистници. 

Родените през април притежават твърд характер. Те настойчиво преследват целите си, смели и решителни са, независимо от това, че не винаги успяват да се реализират пълноценно. Те са практични и здравомислещи. Най-много ги вълнува материалната страна на живота. Леко се издигат в работата си, знаят какво искат. Късмет имат достатъчно, но са излишно амбициозни.

Виж още: Характерa на кое животно носите в душата си

Родените през май са принципни и безкомпромисни, властни и претенциозни. Могат мигновено да скъсат връзката си, лесно се развеждат, макар че след това съжаляват за това. С хората, родени през месец май, е трудно да се създаде здраво семейство, те се стремят към лидерски позиции, не търпят възражения. Интересуват се най-вече от материалното благополучие.

Родените през юни са много раними, мнителни. В постъпките си са предпазливи, понякога се презастраховат. Добри и съпричастни са, но твърде малодушни, за да се борят с когото и да било. По природа притежават много таланти, практични и предприемчиви са. Към тях често се обръщат за съвет и морална подкрепа. С близките си доста сдържано проявяват чувствата си, но с по-малко познати хора могат да бъдат и по-открити.

Виж още: На коя планета принадлежим според астрологията?

Родените през юли са със слаба нервна система, егоистични и нетърпеливи. Те са твърде горди и независими. Безхарактерни, не могат да откажат нищо на приятелите си, лесно се поддават на манипулация и са склонни към пристрастяване на лошите навици. 

Родените през август са твърде емоционални, енергични, упорити. Целеустремени в действията си, но непредпазливи. Не търпят бавните хора, те ги дразнят.

Виж още: Каква магия е заложена във всяка зодия

Родените през септември са избухливи, емоционални, целеустремени хора. Обичат да правят подаръци, но в други отношения не са твърде щедри, не биха похарчили напразни и една стотинка. Стараят се да изглеждат в очите на околните като безхаберни, но рядко го правят без да се съобразяват с личните си интереси. Пресметливи са. Самолюбиви.

Родените през октомври са стриктни, но само в случай че това се отнася до работата им. С приятелите си смятат, че не е задължително винаги да са такива. Обичат да послъгват, остроумни са. Предприемчиви. Безкористни в приятелските отношения, но практични и внимателни във финансовите операции. Великодушни са.

Виж още: Тъмната страна на мъжете според зодията

Родените през ноември са доста пресметливи, заради лична изгода са готови на неблаговидни постъпки. Користни и завистливи са. Тези хора са стиснати за всички, дори за най-близките си хора. За себе си обаче не се скъпят.

Родените през декември се отличават с повишена емоционалност, известна неуравновесеност и избухливост по повод на дреболии. Те се владеят трудно, когато са раздразнени.

Виж още: Зодиите с най-тежък характер