Открихме, че музикалните ни вкусове имат определящо значение за нашата самоличност.

Съгласни сме, че голямата вариация от музикални стилове и изпълнители може да е объркваща. Но не се и съмняваме, че повечето от вас вече са открили собствените си предпочитания и са попълнили личната си плейлиста. Открихме, че музикалните ни вкусове имат определящо значение за нашата самоличност.

Питър Ринтфроу и Сам Гослинг от изследователския институт на университета Кеймбридж, Масачузец провеждат проучване и успяват да категоризират музикалните типове в 4 групи:

Рефлексивна и комплексна

В тази група попадат феновете на блуса, класиката, народните ритми и джаз музиката. Почитателите на тези стилове се характеризират с интелигентност, проява на творчество, толерантност.

Енергична и ритмична

Фенове на хип-хоп и денс музиката, това е вашата група. Попадналите в тази категория са уверени, оптимистични, свободомислещи и привлекателни според двамата изследователи.

Оптимистична и конвенционална

Ако религиозната, кънтри или поп музиката ви допадат най – много, то вие сте доверчиви, трудолюбиви и полезни на обществото. Разбрахме и че обичате да се чувствате привлекателни.

Интензивна и непокорна

Почитатели на хеви метъла и рок музиката дойде и вашият ред. Питър Ринтфроу и Сам Гослинг са на мнение, че вие сте любознателни, енергични, интелигентни, а приключенският ви дух е просто обаятелен.

Вижте още: Любимата му музика издава какъв е в леглото