Няколко лесни съвета, които ще ви помогнат да престанете със закъсняването за работа

Ранното ставане е проблем за много хора. Самата идея да убедиш тялото си, че трябва да се измъкне от уютната прегръдка на завивките и да отиде на работа, е уморителна. И затова не е кой знае каква изненада, че хората закъсняват сутрин. 

Според едно проучване на сайта CareerBuilder.com около 29% от служителите в САЩ закъсняват за работа поне веднъж месечно, а 16% се успиват всяка седмица. За някои пък това е ежедневие. И това не е само при американците. 

Най-честите причини са успиване, трафика по пътя, лошото време или просто размотаване сутрин.

Разбира се, честите закъснения са универсален проблем, който не се наблюдава само при американците. Ако и вие го имате, тези няколко съвета, подбрани от Expert.bg, биха ви помогнали да го преодолеете.

Осигурете си повече време. Ако постоянно закъснявате, планирайте да сте навсякъде 15 минути по-рано от уречения час. Така ако се случи нещо извънредно или просто се забавите, закъснението няма да е толкова голямо.

Това, че пристигате рано на работа, не означава, че веднага трябва да се заровите в задължения. Дайте си няколко минути да побъбрите с колегите или да пиете кафе. След това ще започнете работа много по-спокойни.

Бъдете гъвкави. Всяка сутрин попадате в ужасни задръствания? Попитайте шефа си дали е склонен да идвате малко по-късно, като и оставате до по-късно на работа. Или пък оставайте да работите от вкъщи веднъж седмично.

Помислете каква е истинската причина да закъснявате. Възможно ли е ви липсва мотивация? Да ви е омръзнала тази работа и подсъзнателно да искате да я напуснете? Или пък атмосферата е неприятна? Отговорете си на тези въпроси, за да разберете дали сте на правилния професионален път.

Източник: Expert.bg