Няма да стане между празниците, това е дългосрочна цел

За да се поддържа добра форма трябва по-малко ядене и повече движение - тази проста истина я знаят и децата. Има обаче и няколко други фактора, които играят роля и ще ни помогнат да запазим стройната си фигура. Ето ги и тях:

1. Правилно поставени цели

Dzharet leto silvestar staloun

Джарет Лето и Силвестър Сталоун и двамата са високи 178 см. и тежат 93 кг.

"Да сваля Х килограма през новата година" - това е погрешно поставена цел.
Ето една илюстрация, която красноречиво го доказва: вляво на снимката е Джаред Лето, който качи за ролята на Марк Чапман трийсетина килограма, вдясно е Силвестър Сталоун общото между тях е, че и двамата са високи 178 см. и тежат 93 кг.
Ясно е нали? Хубавата фигура няма нищо общо с цифрата, коягто кантарът показва.
Правилно поставената цел е да увеличите мускулната маса за сметка на мазнините в тялото а прекият път към това са по-честите тренировкки, съчетани с балансирано хранене.

2. Правилото 1/1/4

Приемът на белтъчини, мазнини и въглехидрати трябва да се вписва в схемата 1/1/4 (т.е. по един грам белтъчини, 1 гр. мазнини, 4 гр. въглехидрати на всеки килограм телесно тегло). Схемата е приблизителна и зависи от натоварването, възрастта и начина на живот, но принципът е този. Организмът се нуждае от всички групи хранителни вещества, така че ако някой ви убеждава в достойнствата на една или друга монодиета, не му вярвайте.
Течностите също са важни - за всеки килограм телесно тегло трябва да се приемат 30 мл. течности.

Snimayte se za motivatsiya

3. Снимайте се
Снимайте се веднъж седмично с възможно най-малко дрехи в цял ръст, не за да споделяте снимките в социалните мрежи, а за да следите напредъка си. Според наблюдения на специалисти, хората, които спазват режим, и при това се снимат, по-лесно достигат поставените цели. Снимките, на които се вижда как талията ви се смалява, коремът се прибира, а бедрата изтъняват, се оказват най-добрият мотиватор, за да продължите с усилията.

4. Намалете осветлението

Ето един куриозен съвет: по време на хранене, нека осветлението е приглушено, а музиката спокойна и не прекалено силна. На меко осветление сме склонни да ядем по-малко.

5. Мило дневниче

Не, не става въпрос да записвате всичко, което сте хапнали. Пишете за всичко, което ви притеснява и не ви дава мира. Жени, които отделят по 15 минути, за да запишат на лист хартия всичко, което ги притеснява, проблемите и преживяванията си, отслабват до 2 кг. за месец без каквито и да е диети. В това няма нищо чудно: описвайки трудностите, вие всъщност се избавяте от стреса, а не попадате в клопката му.

Muzikata e vazhna

6. Ритъмът на музиката

Ефективността на тренировката зависи и от музикалния фон. Енергичната музика ни кара да се движим повече като по този начин изразходваме повече калории. Идеалната музика за тренировка е със скорост 120-140 удара в минута.

7. Не се престаравайте
Идеалната тренировка трае между 30 и 45 минути. Оттам насетне при силови упражнения, организмът започва да отделя кортизол - хормона на стреса, а той е сред главните причини за напълняване. Вместо едночасова тренировка два пъти седмично, по-добре е три-четири тренировки от по половин час.

8. Рибено масло
Рибеното масло е много полезно за тялото. То не само намалява възпаленията, предотвратява сърдечно-съдови болести, но и способства усвояването на мазнините. Ефектът му е особено благотворен, когато се съчетае с физическа активност.

Източник: Adme.ru