Точковият масаж може да ви освободи от досадната мигрена

Ежедневието на съвременния човек е пропито от стрес, постоянно бързане, психическо и физическо натоварване. Ако се впуснем дълго време в такъв ритъм, мигрената и главоболието са ни гарантирани. Оттук нататък пък следва неприятна серия болкоуспокояващи, лекове и цярове, които не винаги помагат.

Можем да се разминем с всичко това с помощта на прост точков масаж, който може да ни отърве дори и от много силно главоболие.

В случая ключови са 4 определени точки по главата, които след натискане притъпяват болката и я карат да отшуми. Методът е ефективен, тъй като благодарение на него се стимулира кръвообращението в областта на въпросните 4 точки.

Масажирайте с върха на пръстите си, правейки плавни кръгообразни движения. Притискайте, но не твърде силно, като за всяка точка отделете по около минута.

Точка 1

Намира се точно между веждите

Точка 2

Това са две симетрични точки, намиращи се точно под слепоочията ви (върху костта на скулите), които трябва да се притиснат едновременно.

Виж още: 7 лесни трика с точков масаж срещу стреса​

Точка 3

Това са още две симетрично разположени точки. Те се намират точно там, където линията на растеж на косата образува ъгъл. И тези точки трябва да се притискат едновременно.

Точка 4 

Намира се точно преди темето ви, там, където всъщност се пада центърът на главата ви. За по-лесно начертайте две мислени линии. Едната да е точно по носа ви, разделяйки главата на две равни половини, а другата нека да свързва върховете на ушите ви. Там, където двете линии се срещат, е четвъртата точка.

Виж още: Няколко трика как да се справим бързо с хремата

Друго полезно

Към този масаж може да се приложи и още един за допълнителен ефект. В продължение на една минута масажирайте мекото място между палеца и показалеца на всяка от ръцете. Това също ще засили кръвообръщението и ще помогне за отстраняването на главобилието.