11 студенти от Националната художествена академия представят своя свеж и пълен с тънко чувство за хумор поглед върху градската среда, карайки зрителите да открият своя личен коментар на едно денонощие

Способността да импровизираш и да усещаш средата около себе си е изключително важна за всеки творец. Именно това можем да видим и в изложбата "2/24", която се открива в ONE Gallery в сътрудничество с Национална художествена академия.

Автори на изложбата са 11 студенти от катедра "Плакат и визуална комуникация" в Националната художествена академия: Бетина Ганкова, Васил Василев, Дана Тилева, Димитър Боздански, Емилио Бората, Елена Каймаканска, Мария Чешмеджиева, Марияна Иванова, Петър Иванов, Сара Самман, Христо Буцев, а куратори са Георги Янков и Ненко Атанасов.

В последната четвърта година от бакалавърската степен на обучение, авторите обединяват творчески търсения, приемайки предизвикателствата на този проект.

Всеки един художник е имал на разположение само 24 часа да измисли, намери и заснеме обектите на своето фотопреследване.

Без предварителни разговори и време за подготовка за тема и посока, студентите трябваше интуитивно да намерят своите обекти и гледна точка, и да ги представят в два кадъра.

Преди 100 години се ражда Дадаизма. За това движение в изкуството са характерни липсата на логика, рационална мисъл и послание. Асоциацията между хаотичното всекидневие на големия град и принципите на Дадаизма е отправна точка към концепцията на този проект.

Зад абсурда и алогичното, въображението на наблюдателя може да открие визуален контекст, понякога пълен с ирония или чувство за хумор. С представените творби, младите артисти се обръщат към зрителя да открие своя личен коментар на едно денонощие.

Изложбата се открива на 3 ноември 2016г. от 18,30 часа и ще продължи до 3 декември 2017г.