Ангелогласната певица излиза на сцената в "София лайв клуб на 16 октомври

Френската сензация Инди Зара идва на 16 октомври, за да изнесе концерт в "София лайв клуб". Певицата пристига у нас заедно с бенд от шест души, съставен от изявени имена от соул и джаз музиката, с които да представи омагьосващо блус, фънк и соул шоу.

Инди Зара е певица и актриса от френско-марокански произход. Повечето от песните ѝ са на английски, но тя пее също така на френски и берберски език. Музикалните критици често я сравняват с Бет Гибънс от "Портисхед", Ману Чао, Пати Смит и Нора Джоунс, които реално са повлияли дълбоко върху творчеството ѝ.

Зара е отгледана от майка си, която е танцьорка и актриса, в Куригба, Мароко. На 15-годишна възраст бъдещата звезда напуска училище и се премества в Париж при баща си, бивш военен. На 18 успява да си намери работа в Лувъра и по същото време започва да пише текстове на песни и да композира мелодии. Сама успява да се научи да свири на повече от 10 инструмента.

До 2005-а тя вече има написани 50 авторски песни, но трябва да почака още малко преди да ги издаде. През 2009 г. излиза първото й EP, в което са включени четири парчета: Beautiful Tango, Oursoul, Try и Stand Up. Година по-късно се появява дебютният ѝ албум Handmade, издаден от най-престижния лейбъл за джаз музика в света - Blue Note.

Beautiful Tango се превръща в огромен хит във Франция, Италия и Испания, а Stand Up е включена в световна рекламна кампания. В края на 2010 г. Зара получава наградата "Константин" за най-добър албум, а през февруари следващата година е удостоена и с приза Victoires de la Musique за най-добър албум в категорията "уърлд мюзик".

През 2014-а Инди Зара е поканена да се снима в киното и участва във филмите The Narrow Frame of Midnight на Тала Хадид и "Раната" на Фатих Акин. Вторият ѝ студиен албум Homeland излезе тази пролет и бе посрещнат с възторжени отзиви от критиката.

Концертът на Инди Зара е в Sofia Live Club на 16 октомври. Начало: 21 ч. Първите 200 билета са на промоционална цена 40 лв. до изчерпване на количеството и могат да бъдат закупени в мрежата на "Ивентим", както и в самия клуб. След това пропуските за концерта ще струват 50 лв.

Източник: Bulevard.bg