Курортите посрещат първите чуждестранни туристи

Ранните туристи могат да уловят добри оферти. Хотели на първа линия в курортите край Варна вече са намалили цените с между 15% и 20%, като някои оферти за ранни записвания са достигнали до минус 30% от реалните цени при старта на лятото, пише "Монитор".

Това се налага от по-малкия брой туристи в началото на сезона спрямо предходни години. Надеждите на хотелиерите са повече летовници да има през активния сезон. Освен това те отчитат и сериозен спад на туристите от Русия и Украйна.

Начало на сезона

Въпреки слабия старт обаче курортите край Варна вече са готови за сезона и някои от тях дори посрещат първите си гости от Германия, Франция, Холандия, Русия и Украйна.

Нощувките за началото на юни са изгодни, като и в двата курорта край Варна може да се преспи в двойна стая в непретенциозен хотел за 26-27 до 33 лв. на вечер. Има варианти и за наемане на стаи във вили край морето, които предлагат подслон до 42 лв.

Цени

Така всеки турист, независимо откъде идва, може да си избере кебапче и кюфте от левче до 1,20 лв., пилешко шишче за 1,90 лв. и свинско за 3 лева или пилешка пържола по 4, 50 лв. Порция сафрид от 300 грама е 7,50 лв, а цацата е 3 лв. Порция кая върви по 5,90 лв., а чернокопът е 12 лева. Лавракът се предлага по 14,90 лв., колкото е цената и на ципурата. Порция от деликатесния калкан пък е 20 лв.

Източник: "Монитор"