В началото на годината се появи новият сериозен играч сред европейските зимни музикални фестивали Horizon – хедонистично и изключително достъпно седемдневно парти, което се завръща в Банско за второто си издание от 8 до 14 март 2014 г.

Целта на Horizon Festival 2014 е да запази репутацията си на напредничав модерен фестивал с широка селекция на електронна музика от хаус, техно, гараж, бас и груув сцената в момента.

Програмата на фестивала е точно отражение на тези жанрове и включва както много нови и обещаващи артисти от независимата ъндърграунд сцена, така и много установени имена в историята на съвременната електронна музика.

Кой ще участва:

Сред потвърдилите досега музиканти за 2014-та са хитови имена за електронната сцена като Kerri Chandler, Âme, Andreya Triana, Roy Davis Jr., KiNK, Catz’N’Dogz, Phaeleh, Dub Phizix, и dBridge. Гостите на фестивала ще могат да видят на живо още Snakehips, Enei, Applebottom, fLako, Channel One, ViLLAGE, Planas, Geode и общо 50 имена на 30 партита на 15 различни места в зимния курорт Банско.


Ame

Освен силната музикална селекция, Horizon Festival 2014 ще предложи многообразие от вечери, посветени на музикални лейбъли, и парти концепции. Сред първите потвърдили са MadTech Records, Pets Recordings, Electric Minds, Trouble Vision, tief, Vagabondz, Hit’n’Run и Pack London. Тези колаборации са още едно доказателство, че Horizon се превръща в мечтан фестивал за всеки фен на електронната музика.


Catz'n'Dogz

Сцени:

На Horizon 2014 ще има две перфектно озвучени планински сцени, които ще бъдат разположени точно до пистите. The Secret Hotel ще има новопостроен сноуборд парк с ежедневни демонстрации от професионалисти. 

Подобно на първото издание на фестивала, паркът ще остане мястото за парти след ските с музика от 14 часа следобед нататък. Всички партита в The Secret Hotel ще бъдат достъпни и с автобус.


Andreya Triana

Втората планинска сцена до пистата, The Forest Stage, е уединена зона, която цели да се възползва по най-добрия начин от заобикалящата я снежна приказка, за да създаде невероятна атмосфера. Тя ще дебютира в програмата на фестивала през 2014-а с разнообразна селекция на диджеи и живи изпълнения всеки ден след 14 часа. 

Партито продължава всяка вечер в целия град на повече от 20 впечатляващи места като огромния клуб Euphoria, средновековната зала на хотел Gardenia, клуб Oxygen, The Club и много други до 6 часа сутринта, оставяйки достатъчно време за кратък сън преди поредния ден на пистите. 

Horizon Festival 2014 не е място за махмурлук, особено сред целия този свеж планински въздух.


KiNK

Сред екстрите за 2014-а са фрийстайл демонстрации на професионални сноубордисти, The Bansko Banquet и много необявени партита по време на фестивала. Пистите над Банско пък са идеалната снежна площадка за всеки скиор и сноубордист, който иска да се наслаждава на идеално поддържан терен, бързи опашки за лифтовете и приемливи цени за наемане на екипировка.


Roy Davis Jr

Билети:

Освен с актуалните си имена, Horizon Festival 2014 впечатлява и с изключителната си достъпност. В момента в мрежата на "Ивентим" могат да бъдат закупени "Рано пиле" билети с цена 80 лева, даващи достъп до всичките седем дни и нощи с повече от 30 невероятни партита, разположени къде ли не в Банско. 

Предвид работните дни, Horizon предлага на феновете възможност да закупят билет само за първата или втората половина на фестивала. Tяхната цена започва от 50 лева (Early Bird) за четири ни.