Актьорът е ранен, но нараняванията му не са животозастрашаващи

Американският актьор Харисън Форд е катастрофирал с личния си самолет, предадоха световните агенции. Машината се е разбила на игрище за голф в Санта Моника, щата Калифорния, като 72-годишният актьор е приет в болница със сериозни, но не животозастрашаващи наранявания.

Парамедиците намерили Форд в кондиция и в съзнание. Според пресаташето на актьора се очаква да се възстанови напълно, съобщава Ен Би Си. Синът му публикува пост в "Туитър", според който звездата от "Индиана Джоунс" и "Междузвездни войни" е наранен, но добре.

Форд сигнализирал на авиодиспечерите, че има повреда в двигателя на самолета малко преди да се случи самата катастрофа. Въпреки повредата и удрянето на самолета в дърво при спускането, той съумял да кацне на игрището за голф, избягвайки близките къщи.

Харисън Форд има близо 30-годишен опит като пилот. През 2001 г. спасява изчезнал бойскаут с хеликоптера си в гора южно от националния парк "Йелоустоун", а близо година преди това е спасил пострадала планинарка в щата Уайоминг. 

Освен това многократно е предлагал услугите си на доброволен спасител в сезона на горските пожари, когато спасителните хеликоптери са заети да гасят възникналите огнища, отбелязва АП.

Властите вече разследват причините за катастрофата.