За мен това е лятото на новото начало, оповести българският тенисист след новината, че с Мария Шарапова вече не са гаджета

Мария Шарапова се къпе не само в спортна слава - тя продължава да е рекламно лице на луксозни марки като "Порше", "Евиан" и собствените си бонбони "Шугърпова", а наскоро за трета поредна година бе обявена от сп. "Форбс" за най-голямата руска знаменитост, изпреварвайки Филип Киркоров.

Връзката й с Григор Димитров беше сред най-коментираните светски клюки в спорта, а някои вече я виждаха като българска снаха - двамата с Гришо като тенис семейство а ла Щефи Граф и Андре Агаси.

Снощи бизнес репортерът на американския спортен канал ESPN Дарън Ровъл обаче хвърли бомба, като оповести в "Туитър", че слуховете за раздялата им са били потвърдени.

Именно той разкри и връзката им, когато преди повече от две години оповести в микроблога си, че Маша вече не е свободна.

"Пътищата ни с Мария се разделиха. Преживяхме прекрасни моменти заедно. Пожелавам й много щастие и успех в живота и в тениса. Сега съм концентриран изцяло в играта си и съм сигурен, че резултатите скоро ще се видят", потвърди и самият Григор пред TennisKafe.com, като обяви, че за него това е лятото на новото начало.

Григор и Мария са заедно от края на 2012 г., но за първи път се появиха публично през май 2013, припомня специализираният сайт.

"Бяхме и двамата в Китай - аз в Шанхай, а тя в Пекин. Седнах да обядвам, гледах я по телевизията и й пратих имейл. Започнахме да си говорим, а месец по-късно, след като сезонът свърши, се видяхме и така започна всичко", обясняваше Григор как е започнала връзката им.

В интервю от началото на юни той коментира определението "златната двойка на тениса" така: "Предполагам, че е неизбежно хората да ни наричат така, но за мен е евтино. Тя е просто Мария. Аз не я виждам по начина, по който всеки друг го прави. Други неща в живота са много по-важни от това. Става въпрос за личността и отношението й към мен. Тя е най-големият боец, който съм виждал."

Докато медиите го приветстваха като бъдещата звезда на тениса, двамата наистина изглеждаха равностойни. Поредица загуби обаче смъкнаха рейтинга му и той бе провъзгласен за разочарование, а след Уимбълдън се раздели със своя треньор Роджър Рашийд.

Въпросът сега е тя ли отсвири Григор или той смени не само наставника си, а и нея... Явно това е необходимият компромис, за да може българинът да върне добрата си форма на корта.

Маша вече не пуска снимки с Гришо в социалните медии. Този месец тя бе на почивка в Черна гора, където позира по бански на фона на "сините пещери"

Източник: ТенисКафе