Глутаминът съставлява повече от половината от аминокиселините, съдържащи се в мускулите на човешкия организъм

При интензивни натоварвания и стрес мускулите изгарят запасите от аминокиселини и съществува опасност от загуба на едни от най-ценните съставки за организма.

Затова е особено важно да добавим глутамин при стрес, заболявания и тежки тренировки. За да сме сигурни, че поддържаме необходимото ниво на глутамин, трябва да приемаме глутаминови хранителни добавки. След интензивно мускулно натоварване нивото на глутамин в тялото спада до 50%, поради което приема му е задължителен. Хранителните добавки с глутамин са едни от най-използваните от спортистите добавки.

L-глутамин повишава секрецията на хормон на растежа и играе важна роля в белтъчния метаболизъм. Когато се приема редовно L-глутаминът предпазва мускулите от травми и загуба на тонус, а също така гарантира, че мускулната тъкан ще разполага с достатъчно количество за покачване на сила и мускулна маса. В противен случай е възможен дефицит на глутамин - и загуба на мускулна маса.

L-глутамин е предназначен за активно спортуващи лица и допринася за по-високата производителност по време на тренировка.
Дава отлични резултати при прием на една доза (две капсули) три пъти на ден. За постигане на максимален ефект се препоръчва приемът да продължи не по-малко от два месеца.

Ще намерите L-глутамин тук

Източник: Nie-jenite.bg