Sprite Graffiti Fest се превръща в Sprite Graffiti Academy, за чието първо издание у нас пристига световноизвестният графити артист Омбре

Ежегодният фестивал, който събира графити артистите в България на едно място - Sprite Graffiti Fest, тази година променя своя формат и се превръща в Sprite Graffiti Academy. Новосъздадената графити академия е насочена към подкрепа за бъдещото развитие на графити артистите в страната ни и ще включва поредица прояви с успешно реализирали се в световен мащаб творци в тази област.

Така младите художници на графити могат да усъвършенстват своите умения и да се запознаят с множеството възможности за бъдеща професионална реализация.

Специално за първото издание на Sprite Graffiti Academy пристига германецът Hombre. По време на неговия уъркшоп участниците могат да научат повече за различните стилове и техники в графити изкуството. Hombre ще сподели и повече за начините как начинаещите български артисти да усъвършенстват своите умения и да превърнат своето хоби в професия.

Уъркшопът с участието на Hombre е на 11 и 12 юли във Fabrica 126 (бул. "Мария Луиза" 126, София). Сградата става и поле за изява на присъстващите художници, а творческият процес ще озвучават ексклузивни диджей сетове.

Местата за уъркшопа са само 15, а начинаещите графити артисти могат да се включат, като кандидатстват във "Фейсбук" страницата на Sprite Graffiti Academy: https://www.facebook.com/SpriteGraffitiFest

Омбре е германски графити артист, чиято страст към рисуването и изкуството се насочва към създаване на графити. През 90-те години той започва да инвестира време, средства и енергия в развиване на тази своя страст.

Днес той е съсобственик на студиото за дизайн Scouts в Ашафенбург и работи за клиенти като "Дисни Германия", Reebok, Casio, Pyromaniac Clothing, Eastpak, O2. Неговото изкуство излиза и извън границите на Германия и достига до Шанхай, Памплона, Белин, Москва, Йерусалим, Ню Йорк.