Един от най-иновативните и успешни аудио-визуални проекти - Бalkansky, излиза на сцената на клуба за завладяващ концерт

Фолклорен полъх очаква феновете на 29 септември, когато на сцената голямата зала в клуб Mixtape 5 ще се появи един от най-иновативните и успешни аудио-визуални проекти, излезли от родната сцена през последните няколко години - Бalkansky. 

Иван Шопов, Теодосий Спасов и Иво Христов ще понесат феновете в магия от фолклор, електронни звуци от бъдещето и визуални ефекти. 

Бalkansky е аудио-визуалният арт проект, който е синоним на магическата бленда между традиционна българска фолклорна музика и съвременно електронно звучене и визия. Магията започва като колаборация между Иван Шопов и Иво Христов. Не след дълго към тях се присъединява и легендарният Теодосий Спасов, заедно с когото представят проекта на живо пред публиката по целия свят.

С двата си албума досега - Kuker (2009 г.) и Orenda (2012 г.), в който гостуват Янка Рупкина (вокал), Хайг Язаджиян (ударни, вокал), Иван Георгиев (Каба гайда) и Милен Киров (пиано), Бalkansky успява да си създаде солидна база от почитатели и да привлича нови и нови фенове.

През 2015 г. триото направи турне САЩ и Канада с над 20 участия за 25 дни. 

На 29 септември на сцената на Mixtape 5 заедно с тях ще се появят още The Third Man, които ще допринесат за създаването на уникална атмосфера.

Билетите за събитието могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim