Досегашният изпълнителен директор изкара три години на поста

Флориан Скала беше представен от "бТВ медиа груп" като новия главен изпълнителен директор на телевизията.

38-годишният Скала има повече от 13 години телевизионен опит. Кариерата му е започнала в Австрия, където последно работи в IP Austria (RTL Group), а преди да дойде у нас, е бил директор продажби в словашката Markiza (CME).

"Радваме се, че Флориан ще управлява "бТВ медиа груп. Флориан е професионалист, отдаден на телевизията. бТВ се обогатява с неговия широк опит и силен фокус върху продажбите. Заедно с него ще заздравим водещата си позиция в България", отбелязва председателят на Надзорния съвет Кристоф Майнуш.

Флориан Скала, от своя страна, коментира: "Въодушевен съм от новата си роля на ръководител на най-важната медийна група в България. Съвместно с нашия силно мотивиран и опитен екип ще продължим да бъдем отговорни и професионални партньори към всички и ще продължим да предоставяме най-доброто съдържание на нашите зрители. Очаквам с нетърпение да преследваме активно целите си и да растем на този динамичен пазар."

Предишният главен изпълнителен директор Павел Станчев, който се прехвърли в Би Ти Ви от Нова телевизия, се разделя с медията след три години на поста.

Павел Станчев награждава победителката в третия сезон на "Гласът на България" Кристина Иванова, 21 декември 2014 г.

Източник: Би Ти Ви