Защо е важно надлежното проследяване на бременността

Всяка седмица от бременността е приключение както за бъдещата майка, така и за чаканото от нея бебче. И тъй като бременността е един от най-прекрасните периоди за всяка жена, е важно да се положат най-добрите пренатални и фетални грижи за бременната и носеното от нея дете.

Какво включва добрата пренатална грижа?

Надлежното проследяване на бременността обединява всички прегледи и изследвания при проследяващия акушер-гинеколог и четири високоспециализирани прегледа при специалист по фетална медицина - това са първи триместър скрининг тест за хромозомни аномалии, фетална морфология, късна фетална морфология с доплерово изследване и фетална ехокардиография.

За съжаление у нас много бъдещи майки не са запознати или не биват насочвани от проследяващия ги лекар към тези високоспециализирани изследвания, наложили се вече като златен стандарт за проследяването на бременността. Грешно е да се смята, че стандартните ехографски прегледи са напълно достатъчни за добрата пренатална грижа и грижата за здравето на плода.

По европейски модел вече и в България бъдещата майка може да получи  високоспециализирана грижа и спокойствие през тези сладки 9 месеца. В Медицински комплекс „Д-р Щерев“ 2 бременната получава персонална грижа за проследяване при едни от най-утвърдените акушер-гинеколози и специалисти по фетална медицина.

Оптимална грижа по време на бременността

Избора на абонаментно проследяване носи не само сигурност, но и удобство за бъдещата майка. Бременните, решили да се доверят на професионалната грижа на специалистите от Медицински комплекс "Д-р Щерев", могат да се възползват от новия пакет Проследяване на бременността "Оптимален", който обединява всички прегледи и изследвания за надлежно проследяване при акушер-гинеколог с четирите основни високоспециализирани прегледа при специалисти по фетална медицина.

Финансовото предимство на пакетите за проследяване позволяват на младото семейство да не натоварва допълнително бюджета си, за да не се превръща финансовата страна в една от причините за грешното пренебрегване на тези прегледи, които са изключително важни за периода на бременността.

Въвеждането на пакета и абонаментното проследяване е по примера на най-добрата АГ практика в Европа. Бъдещата майка трябва да е спокойна, че е направила максимално необходимото нейното бебе да се чувства добре и че пренаталната грижа протича нормално.

Друго удобство на пакетното проследяване е, че то може да включва и намаление от цената на раждането, което се явява голям плюс за семейството, което се подготвя за появата на свой наследник.

Източник: Медицински комплекс "Д-р Щерев"