Озаглавен е Perfetto и от днес е на музикалния пазар по цял свят, включително и у нас

Новият албум на Ерос Рамацоти Perfetto е от днес на музикалния пазар по цял свят, включително и у нас. По стара традиция за звездата той излиза едновременно на италиански и испански.

Perfetto включва общо 14 нови парчета, които са записани през последната година в различни студия в Лос Анджелис, Милано и Рим. Дискът е продуциран от самия Рамацоти под вещия надзор на Клаудио Гуидети. 

Виж още: Ерос записал 130 песни за новия си албум

В албума вземат участие музиканти, които и преди са се включвали в проекти на изпълнителя - като барабаниста Вини Колаюта, работил с Хърби Хенкок, Куинси Джоунс, Ленърд Коен) и китариста Майкъл Ландау, свирил за Майкъл Джексън, Джеймс Тейлър, Майлс Дейвис.

Perfetto бележи голямото завръщане на Ерос към композициите, изпълнени с инструменти на живо и с далеч по-малко електроника в сравнение с повечето записи в днешно време. Първият сингъл Alla Fine Del Mondo вече завзе класациите в Италия, Франция и Испания.

Според музикалните спецове в хитове ще се превърнат също Il Tempo Non Sente Ragione и заглавното Perfetto. Почитателите на италианската звезда вече коментират в социалните мрежи, че албумът звучи много по-близо до класическите записи на Ерос от началото и средата на 90-те.

Световното турне на Ерос Рамацоти, което чества 30-годишнината му на сцената с грандиозно шоу, събрало на едно място неговите най-големи хитове, започва наесен, а София става част от обиколката на 26 септември (събота).

Билетите за "Арена Армеец" вече са в продажба в мрежата на "Ивентим", вкл. онлайн, в шест различни категории, а цените започват от 60 лв. и варират до 120.

За всичко най-любопитно около гостуването на Ерос Рамацоти в България следете и официалната страница за концерта във "Фейсбук": www.facebook.com/ErosLiveInSofia.