Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) подкрепя новия дълг, ако той бъде изпълнен според условията, представени от финансовия министър Владислав Горанов

Редно е да се подпише такова рамково споразумение и да се възползваме от условията на пазара, заяви той, като допълни, 

че добрите лихви ще помогнат за намаляване на дефицита

Факт е, че условията за взимането на подобен заем в момента са много добри и ако средствата бъдат използвани по предназначение, то не виждам причина това да не стане, каза в ефира на Би Ти Ви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.

Той изрази надежда да бъдат приети напред във времето предложенията на КРИБ за промени в пенсионната система, които са доста радикални по своето съдържание. 

По наши изчисления 2 милиарда е дефицитът в НОИ

отбеляза той.

Сега е моментът и сега му е времето правителството и всички политици да се обединят и най-сетне да започнат да осъществяват истински реформи в различните сфери и сектори в страната, защото положението в тях не търпи повече те да се отлагат, заяви председателят на КРИБ, допълвайки, че проблемите са във всички сфери и ако не се направят сериозни реформи, България няма да просъществува във времето.

Той оцени положително работата на Делян Добрев, 

който "прави много сериозни и добри предложения за промени в сферата на енергетиката",

както и на здравния министър Петър Москов с неговите предложения за реформи. 

Тепърва ни предстоят по-сериозни разговори с министър Ивайло Калфин, отбеляза Домучиев, като потвърди, че за момента със социалния министър работодателската организация комуникира най-трудно.