Dub FX пристига в София в петък следобед заедно с австралийците Andy V. и Evan Tweedie, за да загреят подобаващо за съботното шоу на Летище София

Мястото е паркът на Летище София до Терминал 2, датата - 13 юни. Сцената на открито е разположена до живописно езеро, а парти зоната - оформена в амфитеатрален стил. Чакащи, излитащи и кацащи самолети; новата кула за контрол на полетите и много зеленина са част от декора на музикалното приключение със специалното участие на Dub FX, Dub Phizix и MC Stategy плюс диджей Сава.

Dub FX пристига в София oще в петък следобед заедно с австралийските музиканти Андрю Волмър (саксофон/пиано) и Еван Туиди (бас), които ще допринесат допълнително за музикалната атмосфера в съботната нощ. Очаква се Dub FX да излезе на сцената около 0,30 ч.

Към момента метеорологичната прогноза вещае топла и ясна съботна нощ. В случай на рязко влошаване и изменение на времето към проливни дъждове и буря, организаторите са предвидили закритото "Студио Орфей" като алтернативно място за шоуто.

Достъпът до събитието в парка до Терминал 2 е през вход, разположен точно до изхода на метростанция "Летище София", който отваря от 22,30 ч.

На всички посетители се препоръчва да използват метрото или директните автобусни линии №84 и 384. Ако сте решили да дойдете с автомобил, можете да ползвате паркинга на летището срещу 3 лв. на час. Ако сте решили да дойдете с такси, крайната точка, до която е нужно да стигнете е Терминал 2 - сектор "Заминаващи".

Точно в 22,30 ч. на сцената се качва талантливият представител на родната диджей сцена - DJ Сава, чиято задача е да подготви публиката за излизането на гостите. Той е един от новото поколение диджеи, които за последните няколко години се наложиха с умението да раздвижват аудиторията с лекота.

За него казват, че изненадва постоянно и учи феновете си да не очакват нищо в рамките на стандарта. Именно заради това не може да му се сложи етикет! Музикалните му залитания се простират от реге, джаз, фънк, диско и хип-хоп до трап и тежък дъпстеп.

Понастоящем той работи усилено над предстоящия си проект, а освен това продуцира музика, част от която имате възможност да чуете на 13 юни като част от подгряващия му диджейски сет преди появата на Dub FX. 

Вдъхновяващият уличен музикант излиза на сцената малко след полунощ, за да представи новото си лайв шоу и своя актуален албум Theory of Harmony като кулминация на музикалната вечер.

Виж още: Dub FX към българската публика

В малките часове на нощта, малко преди изгрев слънце, на сцената излиза Dub Phizix, който се позиционира стилово някъде между "засукания денсхол, тъмния дъб и футуристично-минималистичния дръм енд бейс". Заедно с него на подиума се качва един от най-бързите в бранша - MC Strategy, от чиито скорострелни рими на фона на тежките бас ритми може да ви се завие свят.

По традиция Сава посреща изгрева с всички останали до края на тази разнообразна музикална среща на 13 срещу 14 юни, осъществена с подкрепата на J&B - уискито, променящо представата за уиски.

Билети "Ранно пиле": 30/35 лв. (само в магазин "Яко" на ул. "Граф Игнатиев" 43 или с резервация на тел. 0886 33 33 67)

Онлайн и стандартни билети: 35/40 лв. в мрежата на Eventim.bg ("Пикадили", "Офис 1", ОМV и др.)

Билети "Фен Тераса": 40 лв. в магазин "Яко", 45 лв. в мрежата на Eventim.bg
Билети "VIP Teраса": 50 лв. в магазин "Яко", 55 лв. в мрежата на Eventim.bg

Следете събитието и във "Фейсбук"!