Родители сигнализират за нов вид спам в интернет и на мобилните телефони

Игри със смъртни заплахи, които всъщност се оказва спам и вируси, стряска съня на 9-годишни деца, алармират родители.

"Здрасти, може би е гадно да го пращам, но това ме плаши. Преди време живяло момче, което умряло, защото майка му го убила. Помни ,че трябва да го изпратиш до един час или умираш!" - това е един от зловещите есемеси, които са били разпращани до децата в няколко вечери поред, разказва Нова телевизия.

Първите минути за хлапетата са кошмарни, а тези послания се предават от дете на дете в цели класове.

"Събужда се през нощта, ридаеща, че не е изпратила съобщението. Обясних й, че не трябва да го препраща на друго дете, за да не се изплаши и то като нея", споделя пред Нова тв майка на едно от момичетата.

Тези деца вече знаят, че предсказанията в злокобните съобщения няма да се сбъднат, но много други техни връстници дори не са споделили с родителите си и по детски вярват и препращат есемесите, за да спасят семейството си.

Оказва се, че това са спамове и вируси, които няма как да бъдат отстранени. Родителите на тези момиченца признават, че в детството си също са изпращали десетки писма по пощата, за да (не) се сбъднат предсказанията в тях. Днес обаче те не виждат нещо забавно в тази нова модерна игра със смъртта.

Според психолози, цитирани от БНТ, това е поредната ученическа мода, която бързо ще отмине и затова няма нищо чак толкова обезпокоително.

Източник: Нова телевизия; БНТ