Първото ѝ гостуване у нас е на 11 ноември

Ако сте фенове на соулa и хип-хопа името Акуа Нару би трябвало да ви е познато. Още с издаването на първия си албум The Journey Aflame през 2011 г. тя извоюва своята ключова позиция сред артистите в жанра. А сега тя идва на живо и в България.  

Своята оригинална смесица от хип-хоп, соул, джаз, блус и африкански ритми тя представя на 11 ноември в София лайв клуб. Събитието се организира от Reel Feel и клуба, като се очаква певицата да дойде в компанията на бенд от шестима невероятни музиканти.

Енергизиращите им общи изпълнения са плод на умелото съчетаване на поетични, майсторски рими и многопластовото включване на барабани, клавишни, саксофон/флейта, китара, бас и грамофони.

От Ню Йорк до Москва критиците я обожават. Сингълът The World Is Listening бързо заема челни позиции в независими класации в САЩ, завърта се по редица радиостанции в Европа. 

Албумът ѝ от 2015 г. The Miner's Canary отново предизвиква изключително позитивни отзиви и ѝ отрежда място сред кралиците на женския хип-хоп и соул, редом до иконите на 90-те. Неслучайно тя самата посочва легендарната Гладис Найт, известна като "императрицата на соула", за свой пример и извор на вдъхновение. 

След турнето си през септември в Африка Акуа Нару се завръща с редица участия в Европа, като шоуто в София е на 11 ноември от 23,00 часа (София лайв клуб отваря врати в 21,00 часа). 

Билетите влизат в продажба от 13 септември на цена от 30 лв. в мрежата на Eventim.bg. 

Организаторите предупреждават, че билетът не гарантира седящо място, като също така си запазват правото на промяна на началния час на събитието.