Днес над източната част на страната има жълт код за опасни валежи

Бурята, разразила се в Пловдив в късния следобед, отне живота на двама души. 

Един мъж, работещ в автосервиз, е загинал от паднало дърво. Другият пък е починал от пожар, причинен от мълния, ударила къща в ромската махала на пловдивското село Костиево по време на гръмотевичната буря.

Бурята за кратко време успя да наводни редица булеварди и улици в Пловдив, като някои подлези бяха буквално пълни с вода. В града все още има много наводнени участъци, навсякъде има паднали клони и дървета, които пречат на движението и образуват задръствания.

От пожарната съобщиха, че са получили множество сигнали за отводнявания. Краткотрайният дъжд доведе и до смущения в мрежата на някои от мобилните оператори и поредица от токови удари. Доброволци са се включили в разчистването на щетите от бурята. 

Днес се очакват краткотрайни валежи, на места интензивни и с гръмотевични бури. Жълт предупредителен код е в сила за областите Разград, Силистра, Добрич, Търговище, Шумен, Варна, Бургас и Сливен.

В опасните райони се очакват валежи от около 30 л/кв.м. Над цялата страна ще остане облачно и дъждовно, като повече слънце ще има в Югозападна България. Максималните температури ще са между 19 и 24 градуса.

Източник: БНР