Рамзи Херкулес подгрява култовите британци с Boogie.FM сет

Поради големия интерес организаторите от EventEase пускат допълнителна серия билети от 45 и 50 лв.

"Феновете винаги остават изненадани от шоуто ни, защото очакват да си седят кротко и да слушат спокойно, а се случва точно обратното - така ги наелектризираме, че танцуват и скачат през цялото време!", споделя прекрасната Скай от "Морчийба", които на 13 декември забиват в зала 3 на НДК и се заканват твърдо да ни уверят в горното. 

Вратите в петък отворят точно в 19 ч., когато Ramsey Hercules, или Бирата, човекът зад онлайн радиото Boogie.FM и магазина за плочи Boogie.Exchange, завладява пулта на сцената и подгрява атмосферата преди концерта с диско, фънк и буги.

В момента "Морчийба" са на щуро турне и радват фенове из цяла Европа. Отзивите след всеки гиг са повече от позитивни. Но не се изненадваме, предвид дълбоките и нежни вокали на Скай Едуардс и музикалните авантюристи Пол и Рос Годфрий, които винаги успяват да изненадат. След 18 години заедно, новият албум Head Up High на триото звучи свежо, авантюристично, мечтателско и иновативно.

При последното си посещения в Сао Пауло триото отсяда в известен хотел с прословуто заведение на покрива. След концерта, докато Скай спокойно плува в басейна, мениджърът на бандата отива при нея и й казва: "Ти даваш ли си сметка, че това място е кръстено на теб - Skye Bar?"

Това е просто забавен пример за влиянието на групата в световен мащаб.

В Head Up High бийт гуруто и продуцентът магьосник Пол се гмурка надълбоко в аналоговия синтез, създава свои собствени бас звуци и не залага на семплирани линии. "Докато преди винаги сме били линейни и следвахме барабаните, този път се впуснах в композиране на по-начупени бас линии." 

Това ново усещане за движение вдъхновява Рос и Скай, които вливат голяма доза текстура и мелодия в звука. "Всички искахме да вдигнем малко темпото. Като цяло албумът е доста иновативен, защото експериментираме с области в музиката, в които обикновено не ровим."

"Морчийба" никога не са били банда, която почива на стари лаври. Това се дължи на отношението и подхода им към музиката. "Имам нужда постоянно да чувствам, че се развиваме и вървим напред - споделя Пол - Когато правим ново парче, единствената ми мисъл в главата е как искам да взривим и изкефим феновете, а и защо да не спечелим нови."

Парчетата от новия албум, както и любимите хитове чуй на 13 декември в зала 3 на НДК. Вратите отварят в 19 ч. 

Билети от 45 лв. (правостоящи) и 50 лв. (за седящи) може да закупите в Билетния център на НДК, "Ивентим" (Germanos, "Пикадили", OMV и др) и "Тикетпортал" (книжарници Booktading, Офис 1 и др.)

Събитието във "Фейсбук"