Над 145 хил. двойки у нас имат репродуктивни проблеми, сочи национално представително изследване по темата, осъществено от Института за социални изследвания.

Обезпокоителен е и броят на двойките, които не знаят как да разрешат своите проблеми и към кого могат да се обърнат за помощ - а това говори за недостатъчна информираност на населението.

Приблизително 30 хил. души са опитали да разрешат проблема си чрез самолечение. 4% пък казват, че проблемът е чисто психологически и медицинска помощ не е необходима.

Тези числа показват, че голяма част от българите нямат представа как да се справят с репродуктивните проблеми.

А отговор има...

Медицински комплекс "Д-р Щерев", най-утвърденият център за женско и семейно здраве в България, се открои с уникална за страната инициатива - Инвитро ден на отворените врати.

Целта на инициативата е да се постигне напредък срещу демографската криза, като се акцентира върху информираността на обществото за новите репродуктивни технологии.

Случаите, които преди са се смятали за нерешими, днес завършват с щастлив край.

Създадохме уникалната за страната инициатива Инвитро ден на отворените врати, за да отговорим на нарастващата потребност сред обществото за качествена информация за процедурите и новите репродуктивни технологии, обясняват от Медицински комплекс "Д-р Щерев".

Много хора дори се притесняват да говорят за това. Но инвитрото вече не е табу. Все по-голямата посещаемост на инициативата Инвитро ден на отворените врати е показател за разчупването на стереотипите и постигането на диалог. Тайната на успешното забременяване в случаите на репродуктивни проблеми е свързана с информираността и диалога между медицинските екипи и пациентите.

Основният въпрос - "кога"

Инвитро ден на отворените врати се провежда всеки месец в новата сграда на Медицински комплекс "Д-р Щерев" след предварително записване на тел. (+359) 889 89 34 00.
Допълнителна информация за инициативата ще намерите в сайта ShterevHospital.com.